Kibic:
Üdv Mindenkinek!
Szeretem a gyors kocsikat, és nagyon tetszik a GTR Megkerestem a neten amit csak el lehetett érni, és végigolvastam a fórumot is. Módom volt egy kicsit megvizsgálgatni egy R 35-öt, és egy light próbaútra is elvittek vele. Fel szeretnék vetni egy kérdést, hogy most mire van egy kis kínálat végre, egy kicsit beinduljon a fórum. Mit szólnátok, ha azt mondanám, hogy az R-35 egy igazi valóravált álom, de ugyanakkor egy nem szériaérett tanulmányautó, ami reklám célból került gyártásba, hogy a gyárat feldobja, vagy megmentse.
A 997-es Turbó és a többi nagyágyú lerajtolására és körrekord döntésre építették. Azt meg is tudja oldani, ha nem is annyival, mint ahogy az elején beharangozták. A nehéz és nagy kocsi hihetetlenül kitűnően kanyarodik, és a Potenzával talán páratlanul is fékez. Ám ahogy láttam és tapasztaltam is ehhez kellett az egy betonkemény és a végletekig kikönnyített futómű is, ami nem lehetséges, hogy túl jól bírja a zárt pályán kívüli világot, még lágy fokozatban is kihullik tőle az ember fogtömése. Ha a bemutató óta összegyűlt infókat összenézzük, akkor úgy néz ki, hogy a legjobban a 0-97-et csinálja, de azt azért nem lehet, mert tudjuk már, hogy könnyen szétlőheti a kuplungot vagy a váltót, aminek a horror árát kifizetni a legnehezebb (garancia erre nincs) , de megszerezni és adaptálni sem lehet valami egyszerű. A szenzáció odáig jutott, hogy azt a funkciót amiben a legjobb, kivették a gyártásból, és ma már csak Lc. nélkül készül. Aztán megjelentek lassan olyan videók, amik szerint a korábbi erőgépek 5-800m nél már elfüstölnek mellette, ami azért az életben sokkal jobban elő tud fordulni, mint a 400 méter állóhelyből. Persze van a Cobb és a többi tuning, de mi lenne akkor a garival, meg az amúgy is gyengélkedő erőátvitellel ? És itt van az a kérdés: ha a mai gazdasági helyzetben végre valamit ennyire el lehet adni, hogy két évet kell várni, akkor miért nem próbálnak meg egy kicsit átcsoportosítani a gyártására? Egy áldogáló gyárban ez igen ésszerűtlen, hacsak nem a garanciális és előállítási löltségek, nem lennének súlyosabbak mint a haszon.
Lehet, hogy ezeknek a csodálatosan szép, és kiváló kidolgozású mesterműveknek, inkább a gyűjtők raktáraiban és a kereskedések kirakatában a helyük? Lehet, hogy a fizika is kezd avégére érni, vagy egy kicsit már túl is van? És a gyorsulási versenyek pedig lehet, hogy az EVO-k és az STI-k világa marad, mert az ha néha szét is ugrik, azért kipróbált ipari kivitel, és viszonylag javítható.
Őszintén szeretem a GTR-t, de méginkább tisztelném, ha meggyőznétek a fentiek ellenkezőjéről.
Kibic