Mondjuk ha 22 ezret elment már jó. :)
Printable View
Gyönyörű kezd lenni már megint ez a szájkarate!
:cry:
a piros vonalas kocsi ránézésre el megy a többi kocsinak mint az állat.
Nem:D
pont ez a trükk benne amit az amerikaiak is eljátszottak. A kékre több veszteség rakódik rá a magasabb fordulatszám miatt, a pirosra kevesebb az alacsonyabb fordulatszám miatt. A végén, a főtengelyen mért teljesjmény 10 Lóerővel többre jön ki a kétliteresnél :D
Ráadásul a piros 2 baron készült, a kék meg csak 1.8-on!
Szerintem nehezebb hitelesebb azonosabb körülményeket biztosító mérést találni mint amit linkeltem a GST-től, de mind1. Nem gyártanak stroker kitet nem érdekük csalni.. a pad hitelesítve több féle gyári evo által, a legtöbb mérésnél közlik hogy milyen erős náluk a full gyári evok . És a stroker motor kevesebb gyújtással volt mérve ami vhol normális is .
2.0 vs 2.4 LR motor is durván látszik a különbség azonos nyomáson :
http://forums.evolutionm.net/evo-eng...back-2-0l.html
Osváthnál készült 2.3 stroker 9es turbo BC280 tengelyekkel jóval kisebb kitartott nyomáson is nagyon erős.. előtte ugyan ezt a konfigot legalább 0.3 barral fújtuk jobban 2.0 korában . Turbó, tengely üzemanyag ugyan az maradt. A mivec-es 2.3, tengelyes, "kis turbós" motor egyébként teljesen félelmetes ahogy megy alul felül közepén.. Ha minden igaz jövőhéten húzunk rajta majd megírom milyen .
Tyutyu gyári tengelyes E85 2.0 motor Owen turbó, most 2.3 gyári tengely E85 nagyon rossz állapotú 9es turbó sokkal kevesebb nyomást tud már csak kitartani még is tudja azt amit a 2.0 tudott csak alacsonyabb fordulaton .
Egyébként ha már lóerő akkor kitartott nyomás számít .
1-2 érdekesség amit gyorsan találtam a gépen , Tyutyu 2.3 stroker, gyári tengely és turbó, E85, Megan O2 ház vs Zsolt Evo 9 nagy turbó full gyári motor ( itt még tengely is ) sőt gyári O2 ház E85, 1.9 bar :
( keréken mért adatok, afr az ecuba írt számok nem a valós . )
http://kepfeltoltes.hu/120624/Tyutyu...toltes.hu_.png
Zsolt Evo 9 nagy turbo E85 full gyári motor 274 tengellyel, egyedi O2 házzal 1.9-1.95 bar kitartott nyomáson.. 4300 fordulatról indul a mérés, 1db walbro 255 benzin elfogyott 7400 felett esik a benzin nyomás ezért itt a vége :
http://kepfeltoltes.hu/120624/ezt_tu...toltes.hu_.png
Persze, hogy a görbe alatti terület, de csak az a terület amit a váltások során lefedünk, azaz ha valakinek 8k-ról 7k-re esik vissza a fordulata váltásokkor akkor csak a7k-8k közötti görbealatti terület számít, nyílván ilyenkor teljesen mindegy, hogy 4k-5- között mekkora a teljesjítmény.
Én azért nem mondanám,hogy szájkarate,elég jó szakmai ismeretek melett történö tapasztalatcsere. Senki nem ir valótlant,tanulságos mindenkiszámára(hozzáértö-nem hozzáértönek)és senki nincs sértve.Csak ahogy irtam,nincs 2 egyforma motor és igy eltéröek a tapasztalatok! Én elég sokat tanultam belöle és levontam belöle a tanulságot.thumbs_up
én egyébként még annyit azért gondolok a Kormendi kolléga görbéivel kapcsolatban, hogy szerintem az a 3071-es turbó láthatóan kicsi volt a stroker motornak. Nagyon kár, hogy nem próbáltál meg egy 3076-ot (nem tudom volt-e akkor már GTX belőle), mielőtt eladtad volna a kocsit.
GTX még nem volt szerintem 2010-ben, a 3071 még mindig nagyobb egy kicsit, mint a Tomei 48lb/min-nem?
Egyébként anno arra gondoltam, hogy a hengerfejet basztam el, rossz lett a portolás, vagy nem kellett volna bele oversize-os szelep, mit tudom én. A nagyobb turbóról jut eszembe, neked szerintem feküdne a Miki GTX-e, nem Te vetted meg végül?
viszont majd 1000 newtonos, szóval lehet még is stroker- fasz tudja- minden esetre agyament jó kis kocsi lehet!!!
jobban megnézve egyébként inkább tűnik a dolog kacsának, mint egy evo mérésének... :D :D
Dehogy titkos és nem is kacsa, szóval :D:
Persze, hogy stroker, ezért is tettem a stroker topikba :D, amúgy meg egy kétliteres az életbe nem termelne ekkora nyomatékot.
Sőt ekkora teljesítményt ilyen relatíve alacsony fordulaton leadni, szintén nem tudna soha egy 2.0.
2.4LR Buschur, GT4202 :D, meg nyílván a többi hozzávaló hozzá. Vezettem a kocsit, harmadikba elforog a kereke ahogy megjön a nyomás.
Erre az a válasz, hogy ez egy Gt42 tudása egy 2.4-es motoron, ha ugyanezt a csigát egy forgós 2 literesre tennénk, a megfelelő háttérrel, akkor akár 900 lóerőt is le tudna adni, de mivel a 2.4-est az életben nem fogják (meg nem is lehet) megforgatni 9 ezerre, ezért ilyen relative alacsony fordulaton (7 ezren) ennyit tud. Ezen kívül pedig megint előjönnek még azok a problémák amiket korábban fejtegettem, aminek az a lényege, hogy a strokeres motornak jóval nagyobb (a 2.4-nem meg pláne) a belső mechanikai ellenálása, mint egy 2 literesnek (ha ez nem így lenne, akkor a drag evok mind strokeresek lennének).
Egy másik haveromnak (sok evos haverom van :D) kétliteres evo 9-e van, GTX35-el, E85-el, 8.000-es fordulaton! adott le 2,2 baron 685 lóerőt (főtengelyen).
Szerintem ez a 2.4 Buschur motor egy GTX35 csigával, ugyanezen nyomáson, valahol 600-650 főtengelylóerőt adna "csak" le.
Körmendi
Én csak azt nem értem, az összes haverodnak baszott erős strokeres evoja van , itt óriási eszmefuttatást tartasz, de a tiedet nem tudták rendesen megcsinálni, olyannyira hogy el is kellett adni.
érdekes!
Lehet a szerelőnek is le kellett volna rajzolni zsírpappíra a görbet amit jó lett volna neked :D
Sajnos elfogyott a pattogatott kukoricám :D
Attikám!
Két falat pattogatott kukorica között libbenj már oda a géphez és áruld már el, hogy hány haveromnak van strokeres gépe, mert én csak egyről tudok. Mielött megpóbálsz okos lenni, olvasd már végig azt amihez hozzászolsz, mert tudod, hogy a nagy akarásnak mi lesz a vége, habár igaz, hogy zacskóval a kézben azért be vagy biztosítva :D
Felsoroltad a létező majdnem összes verziót, linkeltél a nagyvizen túlról, tartottál egy nagyon hasznos doktori disszertációt a témáról, írtad, hogy jó lenne tudni valamit a Jani féle strokerről, erre én említettem, hogy ez idáig kimaradt a sorból, mert nem nagyon volt szó a gyári mitsubishi dízel főtengelyből építhető 93mm-es löketű 2,2-es strokerről ;)
ui: kicsit pökhendi a stílusod, de amúgy jó dologokat írsz, élő szóban biztos más lenne, gyere majd el egy találkozónkra ;)
Ja, hogy akkor ez úgy került a képbe, hogy Janikának van ez a diesel főtengelyes konfigja? Én semmit konkétumot nem tudtam erről, csak annyit amit írtam. Egyébként ha jól emlékszem nem én hanem talán Gergő tartott felsorolást a strokerekből, én mindig következetesen csak az alap kétliteresről, meg a 100-as 2.3-ról írtam. Sajnálom, hogy Janika eddig nem szólt hozzá a témához, habár meg is értem egyben.
Kétségtelen, hogy így írásban számos embernek félreérthető a stílusa, más, mint a való életben ezt én is így gondolom, de éppen emiatt szerintem nagyobb tűrőképességet is kellene egyeseknek (nem rád gondolok) mutatni. Találkozóra, persze én is szívesen elmennék, most csak ideiglenesen vagyok itthon, hamarosan megyek vissza dolgozni.
Bőven lenne még mit írni ebben a témában, mert bőven van hozzá még anyag, kérdés, hogy van-e értelme.