Nekem ebből van 1850-es.
"De 1250cc-től BlueMax, annak nagy a DeadTime-ja."
Printable View
A gtr motorjának az életet jelenti az etanol, meg az életben maradást, a a jobb hűtőhatás meg a magasabb oktánszám miatt, kb a sokszor drágább versenybenzinekkel megegyező teljesítményt nyújt, és akkor a kevesebb koromról se feledkezzünk meg meg a jóval tisztább üzemről, és nem büdös hanem szinte illatos, benzinnel kat nélkül nagyon büdös leengedett ablaknál szinte meg lehet fulladni benne és 20km után vastagon korom fekete az egész hátulja.
NEm tervezem hogy valaha is benzinnel megy még a paripa.
Evo 9 en is nagyon komoly a különbség ha E85 re van progizva !
Stockholmban beszélgettem taxisokkal, gyárilag E85re állított autókat használtak, elég sokat, de azt mondták, hogy a normál benzines motor elmegy nekik simán 450-500e kmt, addig a gyári E85ösök kifeküdtek 200 körül...persze garis motorcsere, de nem 1 autóval történt ez, ja és különböző márkák voltak.
amúgy árban már alig van különbség a benzin és az E85 között
A cimbim beleöntötte a v6 tuaregébe az ethanolt és úgy kocsikázik vele hetek óta. Nem kéne azzal valamit csinálni? Azt mondja, hogy többet kajol neki 2-3 literrel
Mit jelent az h kifeküdtek ? Mi volt a probléma ?
100FT nem rossz, bár ha nem teljesítmény autózni akarok akkor dízel vagy gázos valóban olcsóbb.
azaz a gázos a legolcsóbb...hengerenkénti injektoros egyedi progis az király, sok helyen 180-ért van gáz....V6-al mentem és jó volt.
e85 nekem 2 évente walbrot eszik csak meg, de ezt is tárgyaltuk már hogy van erre jobb pumpa is.
Mondj legalább pár helyet nekem ahol van 180-ért gáz.
Én a legolcsóbban 204-ért tankolok.
http://holtankoljak.hu
Itt nem nagyon látok én sem 200 alatt.
A versenybenzinnél még mindig olcsóbb :-\"
Miért van az hogy ha valami kicsit is jó ebben az országban azt egyből el kell pusztítani...
érdemes kicsit jobban odafigyelni:
Az E85-öt használók figyelmébe ajánlom a következő észrevételeket,amiket Powered Ákival mindketten megtapasztaltunk,a saját ill. az etanolos programmal futó autóinkon .....
Ez a nem kis probléma a megszokotthoz képest megnövekedett fogyasztás(+2-2,5L),ami kb. idén tavasztól lett hangsúlyos.
Ezt alátámasztja a szintén mindkettőnk által megtapasztalt,szegény keverékes ,kis terheléses motorüzemekhez tartozó "hebrákolás",ami egy nyitottabb kipufogó rendszerből jól kihallható,és nem zavaró minimális rángatózás is kísérheti....
A tavalyi benzin-lambda táblákat is idén nyárra dúsabra kellett állítani,hogy minden motorüzem tökéletes legyen...
Ezekből az következik,hogy az E85-ben nincsen benne a 15% benzin,hanem csak a töredéke(talán-2-5%,ha van egyáltalán),és a nyári nagy párolgása miatt ráadásúl mocskosúl vízezik!! A minősége kútanként erősen változó,de sajna eddig még nem jöttem rá,hogy konkrétan melyik kutaknál tuti szar ill. tuti jobb a minőség...
Nálam a 20L E85-höz 2 liter 95-ös benzint takonlva,visszatértek a régebben megszokott és reális fogyasztások ...
Megintcsak ugyan oda jukadunk ki: Mocskosúl átvagyunk baszva az árától kezdve a minőségig mindennel,patkánylyukban élünk...
http://www.powerfanatics.com/forum/viewtopic.php?t=415
Én meg ezért nem állok át az E85-re.
Quick Fuel E-85 Fuel Test Tube
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/QUICK...#ht_1765wt_947
Szezon elején is saját keverékkel mentek a nagyok, mert a kúton mindig mást kaptak... :(
Az meg, hogy drága lesz amint lesz rendes kereslet egyértelmű volt. (Magyarország, így szeretlek)
Kicsit leült a téma, mi újság aki e85-tal megy? Még mindíg nagyon változó a minősége?
Agipon jó az E85 ! Evo szereti ;)
Mert a feles sok neki. 70-30-ba told bele benzin (95-öS) javára, úgy javulni fog a dolog: Mi minden autóban úgy használjuk, programozás nélkül, és semmi probléma nincs velük.
Ezzel a keverési aránnyal 98 körüli oktán jön ki, de jobban megy mint sima 98-assal.
Azért szerintem olvasd el végig a topicot, mielőtt csak úgy etanoloznál...
Nem vett észre bárki minőségi eltérést e85-el, tavalyhoz képest?
Az autóm egyszerűen kb fél sec-el konstans lassabban megy 300-ig mint tavaly.
Ami még furcsa hogy van elég üzemanyag az af correction 100% (más autónál 0) körül van még alá is be tud menni teljes nyomáson, tavaly meg éppen hogy befért 110-115%-ba közel volt ahhoz hogy kevés legyen mert 120% felett elkezd szegényedni az afr.
Elvileg minden változatlan tavaly óta a kocsin mégis lassabb 200-ig, meg 250-ig, 3 tizeddel 300-ig meg 5tizeddel.
Nem tudok másra gondolni mint hogy szarabb az e85 mint tavaly esetleg több benne az ocsmány 95-ös benya mint kéne. Ha több a benzin benne akkor kevesebb kell belőle ezért lehet most jobban elég az üzemanyag mint a múlt évben.
Ami még változott hogy tavaly vége felé már kifújt a kipufogóm egy kicsit a titan y cső egyik hegesztése elengedett ez meg lett heggesztve, meg friss olaj lett betöltve a motorba de ugyanaz mint volt.
A program lényegében változatlan és szerintem már nem tudom tovább tökéletesíteni, a max nyomáson megy a max gyújtással ahol még nincs knock.
Az utolsó remény még némi erő előcsalogatására a wg actuatorok rúdjának rövidebbre állítása amitöl kb 2 tizeddel többet ki tud tartani jó esetben, talán ki tudná tartani a 2bart a mostani 1.8bar helyett 7000-nél.