Erikaviking77:
Elmesélem mekkorát szívtunk most az E85-el.
Beraktunk egy homológ ATL tankot szivacs belsővel, egész üzemanyag rendszer át lett építve a motortérig.
Szépen indult a kocsi, gondoltuk minden jó, kb egy hete már. Aztán teljesen összeállt futóművileg is, pénteken próbálgattuk, de a jobb kanyarokban megállt, ezt megoldottuk, de már úton kellett volna lennünmk Miskolc fele. A próbálgatások között elfogyott az E85, az egyik srác a közeli maszek kútról hozott 40 l-t, próbálgattuk, mennyinél nem fogy el a kanyarban, jól sikerült-e megoldani. A kocsi nem állt le, de cserébe nem nagyon akart 5000 fölé forogni. Már sokadszor kerestük a hibát az AC és a tank körül, mikor a Csabi kollégája mondja, mostanában ennél a kútnál tankol E85-t és nagyon jól indul az utcai kocsija tiszta E85-el, nem úgy mint régen. Aztán a kipufogó gázoknak sem volt olyan jellegzetes alkohol szaga. Megnézzük a blokkot, tényleg E85-öt kaptunk. Leszívtuk, a színe túl sárga. A szaga nem is alkoholos. A szerelő srác utcai ugyanott tankoló kocsijából ugyan ez jön le. Gyorsan elmegyek 30 km-re másik kútra (Agip) E85-ér. Betöltjük, a kipugónak ismét alkohol szaga van, a kocsi megy. A kútnál eléggé csodálkoztak, de egyenlőre elismerték szóban, hogy ez valóban nem E85, majd valamit nyilatkoznak ma mit kevertek össze. Kiváncsi leszek mit adtak, mert minden drágább mint az E85. Eddig hasonlót én nem tapasztaltam, de má tudom, hogy van. A kút tulaja sokmindennel foglalkozó vállalkozó, egy ismerősömnek mesélte, hogy nagyon drágák az adalékok, amiket bele kell öntenie az üzemanyaghoz és a szerződött partnertől kell megvennie...