Szia! Pü-ben dobnál egy árat rám? Nekem 8-ashoz kellene..
Printable View
Sziasztok
remélem, megfelelő helyre írok ezzel kapcsolatban, ecu vásárlás előtt vagyok, úgy néz ki jó áron hozzá tudok férni egy Motec M48-ashoz, Evo 8 -hoz szeretném, kérdésem az hogy közületek valakinek van-e ilyen használatban és hogy jó-e?
köszi.
Sziasztok,
Előre is elnézést a kérdésért, de hátha van megoldás.
Várhatóan sokat kell majd pályán járnom az autóval amire szegény autó (IX-es) nem hatékony.
Tudom, az a vélemény, hogy autópályára kell egy diesel és egyet is értek vele, de szeretném az autót hosszútávon megtartani, egy diesel + az evo nem fér bele.
Tehát a kérdés, hogy lehetséges írni egy olyan programot, ami bizonyos sebességnél (vagy fordulatszámnál) "takarékos üzemre" kapcsol a teljesítmény rovására?
Mondjuk állandó 150-el andalogva, ha el lehetne vele járkálni valami egy számjegyű (literben :) ) fogyasztással nagyon jó lenne.
Köszönöm, ha tudtok ötletelni, segíteni!
Szerintem VGergö tud erre vmi megoldást. Keresd öt itt a fórumon.
Ez azért butaság, mert, ha nyomod neki, akkor úgy is a biztonságos dús keverékkel kell, hogy járj, ha meg részterhelésen (kis gázállás) mész akkor pedig az "ideális" lambda 1-en kell, hogy működjön a gép, ettől eltérni csak a tartósság rovására lehet. Tehát a két program felesleges, ha csak nem két turbónyomás értéket szeretnél beállítani egy-egy külön programmal. (de pályán tartott gáznál 150el nem fogja elérni a max nyomást)
Nem ismerem pontosan a IX-es gyári programját (lusta vagyok letölteni egyet), de előfordulhat, hogy túlságosan is dúsra van írva, olyan terhelések (vagy akár padlón) mellett, amikor nem lenne indokolt. (A Subaruknál pl. ez gyakori) Ez esetben egy új programmal lehet segíteni a fogyasztáson, de csak akkor, fogod észrevenni, ha rugdosod is neki, mert kis gáznál minden esetben lambda 1-re fog törekedni. (bár ezen is lehet/ne/ szegényíteni bizonyos terhelések mellett, de nem tudom az evo ecuja mennyire tanítható, a korrekció elfelejtésére)
vedd le a szárnyat, az számít kicsit;)
Tuning lancer? :(
Nekem autópályán, evó talira menet 140km alatt fogy 11-13liter, 130-135km/h átlagsebességnél. Geri programozta és óhajom volt a kis fogyasztás , ha esetleg pályázni kell. Szerintem elég barátságos megoldás. :D
Ja és hozzáteszem 8asról van szó, 5 sebességes váltóval, 6 sebességesét jobban lehet variálni.
de 9 L és a 11-13 L-es fogyasztás messze van egymástól, kb. mint a 130 a 150 km/h-tól
írtam pü-t! 6os váltós gyári injektoros evo 9-et 130-nál be lehet vinni 10 liter alá ( 9 eleje - közepe ) , főleg ha Amcsi Ecu van benne és aktívan használ egy szélessávú lambdát ! 150nél kb 10-10.5 liter ami kihozható legjobb. De ezek nyilván nagyban függnek a vezetési stílustól és még sok tényezőtől .
Sziasztok,
Köszönöm az infókat ötleteket! Beszélek Gergővel.
Ádám