http://rob.nu/wp-content/uploads/2010/04/facepalm.gif
Printable View
Ismét sokat tudtam meg a témával kapcsolatban, köszönöm a segítséget.
Olyanokat kérdezel, amik már 100x le lettek írva, olvasd el az aktuális topikot az elejétől kezdve és rájössz...
De ne csak az E85-öst, hanem úgy ámblokk az egész "Motor tuning"-ot!
-lol-(copyright Gyuri) :)
FQ nagyon kemény vagy :D de azért ha van rá mód csak úgy ne tankold meg E85 el ;)
FQ! Javaslom egy "200 eurós" E30 megvásárlását és széthajtását, úgyis jön a tél :)
(És az sztem elmegy E85-tel simán.)
Ezt kéne, csak tudod még diák vagyok, ami keresetem van abból meg elmegyek és bulizom vagy tankolok amennyit tudok. :) havi 28.000 forint ösztöndíjból nem nagyon tudok autót venni.
@Miki, én azért nem veszek autót, hogy széthajtsam, sokan ezért is hülyének fognak tartani. Én többre becsülöm a technikát attól, hogy alattam lehelje ki a lelkét.
És most már le lehet szállni rólam, keressetek mást akit lehet baszogatni, fújjátok fel Klaut... Nekem kezd betelni a pohár.
miért? jó szórakozás egy e30at rúgni télen (is)
nem akarnék belefolyni igazán, de szerintem nem volt semmi bántó a Miki javaslatában
Tudják azok akiknek az a rész szól....
Amúgy meg nem szeretem a BMW-t, akkor már inkább kocka ládát vennék :)
Abszolút építő jelleggel javasoltam az E30-at, olcsó, élvezetes, strapabíró, jó a hangja.
Mondjuk amíg nem dolgoztam, a Simsonnak meg a 80 köbcentis motorjaimnak is úgy örültem, hogy csak na.
Megijesztessz kicsit ezzel a morajlás dologgal, mert én is egy ideje tiszta E85-el hegyezem, és a kopp az egyik amire hagyakszom (persze nem füllel, hanem a gyári "boost" műszeren látom ha az ECU hallja - mert át van írva program, boost-ot meg mecha műszeren látom).
Szóval jobban kell figyelni a keverékre és az EGT-re (bár szerencsére az is alacsonyabb E85-el).
Akkor azt mondod, nem kell keresni gyújtásban a határokat annyira?
Én úgy gondoltam hogy feljebb tolom, és ahol koppan, ott lejjebb húzom 1-1 fokkal..
A lambdát megnéztem hogy értsem, mert én benzines AFR-re állítottam az AEM-et, tudom hogy a valódi arány nem ez, de könnyebb megjegyezni.
A 0.79-0.81 lambda az 11.6:1-11.9:1 AFR (benzines esetre számítva).
Én is 11.8:1-re céloztam a keverékemet.
Kérdés:
Lehet hogy bizonyos töltés felett azért rángat az autó kopogás nélkül, nem magas EGT-vel és 12 körüli AFR-el mert sok a gyújtásszög? (és esetleg dúsítani is kell)? #-o
kifejezettem nem szabad keresni E85 a határokat a gyújtásba hol csörren be.. az már régen rossz, sokkal előbb átléped E85 az úgynevezett MBT maximum best torque határt ami után hiába húzod a gyújtás teljesitmény nem nő és vagy nem egyenletes a görbe, ilyenkor sokkal jobban terheled a motort, megnő a nyomás de nincs tipikus becsörgő hang. E85 leginkább extrém dús keveréken csörren.
legjobb padon belőni vagy vmi loggolos dyno progival legalább.
jah és szintén "benzines" afr.