Szerintem beszélj a DynoProjectel is! Ők régebb óta témában vannak!(-:
Üdvözöllek: Roland
Printable View
Szerintem beszélj a DynoProjectel is! Ők régebb óta témában vannak!(-:
Üdvözöllek: Roland
Köszönjük Stunczi a figyelmeztetést, látom haza érkeztél a nászútról ! ;)
Ha ez a 9es is bírja és megy mindig akkor "talán" egy kis fogyasztás csökkentő program azért sikerülni fog... ;)
http://www.youtube.com/watch?v=Z6uL7Sw3jxY&feature=plcp
Azt megjegyezném hogy ilyen teljesítmény mellett 1450ccm injektorral ( közel a gyári méret 3x ), E85, nagy tengelyek, 1000rpm alapjárat, 12.5 liter fogyaszt 140-150 autópályán ! És ugye tudjuk hogy E85-ból 27-30% több kell neki ;)
Garanciáról meg annyit, hogy ha elolvad a dugattyú terhelés -progizás közben, vagy látszik a tetején hogy szét volt csörgetve a motor és elreped, netán hengerfejes lesz, vagy a logban / programban látszik hogy ez bizony halálra volt húzva igenis van garancia..
Gondolom pár kedves ember már megkeresett Ádám de ha ezek után is felhívnál, várom szívesen - ha más nem beszélgetünk egyet elmondom megmutatom a lehetőségeket ! Nálam fizetni bármiért is csak akkor kell ha tetszik elégedett vagy vele, sőt ha gondolod megcsinálom járhatsz vele 1-2 hetet figyeld mennyivel változott a fogyasztásod , rugalmassága az autónak és utána ráérsz rendezni ha úgy érzed azt kaptad amit vártál ! ;)
Szia, akkor most pártatlanul bármilyen turbós autód is lenne, egy jótanács.Nekem mindegy kihez viszed.
Lelkileg dolgozd fel még most mielőtt bármit csinálsz hogy ha erősebbre tuningoltatod akkor mindenképpen csökkenni fog a motor élettartama és akár el is törhet valami, be is sülhet, teljes motor is kuka lehet ami orvosolható egy új motorral.....semmi gond, csak sok költség.
Azaz lelkileg próbáld élvezni majd az erősebb autót és élményt még ha később valami gond is lesz, annyi élményt kell hogy szerezzen neked plusszban, hogy amikor tömkremegy akkor is pozitív élmény maradjon a "feleslegesen" kidobott pénz :-D
Garancia semmire sincs, amit ráköltessz azt vagy élvezed ameddig tudod vagy negatív esetben buktad hiba esetén tuning közben.
Sok sikert, kívánom hogy élvezd a tuningot, én is tuningoltatok folyton és élvezem és ha nem jön össze akor "leszarom" megcsináltatom újra még erősebbre és élvezem az erőt ameddig csak lehet :-))))))
:mrgreen:
OFF
gergő...stunci..
esetleg, nem gondoltatok még arra, hogy leülnétek egy KV/tea/sör ..akármi mellé, megbeszélni a dolgokat... nem kéne túl nagy feneket keríteni a dolognak....talán...talán még a miki is ott lehetne ..mediátorként...?!?
ON
béke, srácok
:)
Sziasztok,
Továbbra is köszönöm az infókat, elnézést, nem akartam egy régi problémás esetet felszínre hozni.
Egyenlőre nem kerestem senkit, első körben ki akarom próbálni az autót gyári beállításokkal stabil menet mellett mit csinál pályán, ezt még egyszer sem bírtam ki, de fejlődök, szeptemberben lesz aktuális a kérdés (addig még első fék csere...)
Ádám
Elsö tapasztalataim szerint folyamatos 130-150 tempo mellett siman ki lehet vele jönni 10-10,5böl,söt az elsö tank amiben benne volt a programozas+jonehany közuti km elözésekkel,falukkal ilyesmikkel,az lett 14,06 ami elég econak mondhato,es ugye ez VIIIas,a IXben a miveccel szerintem meg jobb a dolog...mielött közfelhabarodast okoznek azért elmondom tegnap este mar kipihenten az osztrak fel-le kanyargokban "kicsit"többet sikerült kihozni belöle...:twisted:,de az elmenyt es az erzest nem lehet literben merni :D
de a Tied már optimalizált programmal megy.
nekem strokerrel, meredek szárnnyal, slick gumival, Eger-Budapest 150-es tempóra tartva 11.5 liter / 100 volt amikor még kilences turbó volt rajta.
Ha felteszitek a GT35R-t akkor turbóindulás alatt tudsz menni 130-at majd szívóban gyári váltóval és meg fogsz lepődni hogy még vagy 2 liter mínusz :-DDDD
Én szívóban jártam vele sokat autópályán :-DDDD 1 szájegyes volt.....bár ahogy lementem onnan gyorsan visszatornáztam pár élményelőzéssel...sőt....h az autópályán volt arcátlanul kötekedő porsches vagy valami akkor ott is durva lett......8-16-24 litert tudott enni ha akartam épp :-DDDD A 8 liter szívó volt....10-12-meg kultúrált szabálybetartó közlekedéssel....
nem kevés dologtól függ a fogyasztás :-DDDD
szerintem tök mindegy, hogy turbó betöltési fordulat előtt vagy azon mész, a fogyasztást az adja, hogy tudsz-e stabilan 130 körül menni, ahol még nem eszement a légellenállás, és itt ezen fordulaton a tunered kiszegényítette-e a keveréket szinte dadogásig ahol csak gyújtásból mész. Ha igen, akkor 10 körül mész, vagy lejjebb.
Ha stand alone ECU-zik az ember, mi lesz a kopogás érzékelővel?
Ahogy olvasom, nem túl sok ECU tudja ezt a funkcót, főleg mert autóspecifikus dolog a kopogás, tehát progizni is meredek.
Szal ez a funkció megy a levesbe? Úgy is elég zörgős egy pöckölt motor egy rendes jelhez?
Egyszerűen fülre progizva, vagy erősitős megoldás? Vagy ...?
Egy példa: utazol autópályán 5.ben. Nem akarsz gyorsítani, csak tartod az adott sebességet, teszem azt 120 km/h. Sok minden más függvénye , még, de nekem ilyenkor az OFF LAncián ON a negatív tartományban állt a mutató. Sok 'ha' van még, de amennyiben a programod is támogatja (gyári / gyárközeli...nincs nyakon öntve benzinnel),akkor mivel részterhelésen van a motor és tartja a beleírt AFR-t, kevesebb benzin fog fogyni a tankodból. Ha van töltőnyomásmérő az autódban, akkor láthatod, mennyit tölt a csiga. Nálam, ha nem volt szembeszél...stb.... akár 150-160 km/h nál is lehetett 'mínusz' töltőnyomással gurulni a járművel... persze, a gördülési ... légellenállás stb... miatt itt már többet fogyasztott a jármű, mint a példabeli 120 km/h- nál...
Töltő mindíg tölteni fog, a szállított levegő mennyisége más.... Persze, ha például felakad a wastegate, akkor nem lesz nyomásod... Amint beindítod a motort, és van kipufogógáz, a csiga elkezd pörögni... persze, ez még nem felépült töltőnyomás...