Silva:
Kicsit utána számolgattam. Nagyon határeset de akár ki is jöhetett a motorból az adott teljesítmény. Gondolom Jani a 32 ill 34 mm es szűkítőkkel számolt. De mivel a kör területe négyzetesen nő a sugárhoz képest ezért.: 32 es szűkítő : 3217mm2 45ös: 6362mm2 ... Közel a duplája! Maga a teljesítmény csak azon múlik, hogy be tudom-e juttatni az extra levegőt az égéstérbe és a hozzá passzoló üzemanyagot. Ami az elején félre vezetett az az AFR. Van egy olyan gyanúm, hogy nem "sima" 100 as benyával mennek ezek a masinák. Ezért nem 12-14 es AFR re kell néznem az adott teljesítményhez tartozó értékeket.
Valahol 600 Le körül tudhat a 900 Nm es kocsi. Elméletileg át lehet tolni azt a légmennyiséget a szűkítőn. ( Kb 6 éve foglalkoztam utoljára ezzel az excellel, azóta nem is számoltam semmilyen motort, de a számok ezt tükrözik) A BSFC t, AFR t, stb t csak kb re saccolva tudom ezért nehéz vele kalkulálni. Nem beszélve a levegő hőmérsékletek ről, légnyomásról...
Ha hozzá veszem, hogy szeretnek nagyot mondani... Leveszek 10% ot akkor meg simaliba :hopelessness::hopelessness::hopelessness: