kormendi:
Gyuri, az anyag nagy részét úgy ollóztam össze az évek alatt a netről és fordítottam le, a másik része személyes tapasztalatból jött, a kettő összevetéséből összeolózott következtetéseket írtam le nektek. A más által "sajtpapírnak" nevezett lapot kb egy órai munkámmal rajzoltam. Szinte az elejétől kezdve (mégegyszer hangsúlyozom, tisztelet a kivételeknek) kaptam alaptalan kötözködéseket, azért mondom, hogy alaptalan, mert ha az illetők vették volna a fáradságot, hogy legalább azt elolvassák amibe belekötnek, akkor rájöttek volna, hogy semmi értelme annak amit írtak. A téma elkezdésekor meg sem fordult a fejemben, hogy egyesek majd arra fognak gondolni, hogy engem a téma megírásakor majd az fog vezérelni, vagy motiválni, hogy mindezt a magam "ajnározása" végett teszem. Azt meg végképp nem akarom, hogy egy olyan alaknak akikek a fórumos nyilvántartás szerint még autója sincsen, az legyen a legnagyobb szorakozása, hogy popcorn zabálása közben keresse az alkalmat arra, hogy mások időtöltésébe mikor tudjon egy jó nagyot beleszarni. Gyuri, hidd el, ez nem sértődés vagy nem-sértődés kérdése, hanem meggyőződésem, hogy semmi értelme annak, hogy ilyen témákról írjak, mert éppen az ellenkező hatást érem el vele.
Külföldi fórumokat gyakran olvasok, (angliai, USA, német) néha írok is és ott szinte teljesen megszokott, hogy a világ különböző szegmenseiből odatévett emberek egyáltalán nem ismerik egymást, mindenki "arc" nélkül ír, de ettől függetlenül az esetek dontő többségében megadják az emberek egymásnak a tiszteletet, de ha mégsem, akkor a moderátorok csírájában elfojtják az alaptalan kötözködéseket. Hozáteszem ott sem menntek az elején ilyen gördülékenyen a dolgok, de miután -főleg az USA-ban- nem kevés olyan gyilkosság történt ahol az áldozatot a testébe karcolt, vagy vágott fórumos "username"-vel megjelölve találták meg (utalva ezzel, hogy a gyilkosség indítékának köze lehet egy adott internetes fórumhoz), mindenki szép lassan elkezdett megnyugodni, egyre nagyobb tiszteletet tanúsítani tagtársa iránt és persze a moderátorok is összekapták magukat, mert rájöttek, hogy ha rosszul végzik a munkájukat, akkor az akár emberi életbe is kerülhet.
Mégegyszer hangsúlyozom, nem megsértődtem, hanem rájöttem arra, hogy semmi értelme, hogy táptalaját adjam annak, hogy felesleges basztatásokat, kötözködéseket generáljak a jövőben. Szóljon ez a fórum a jó kis szaftos puncikról, meg a legujjabb mobiltelefonokról (mert látom ilyen topikok is vannak) és ha valaki tényleg komolyabban beleakarja ásni magát szakmai kérdésekbe, az tanuljon meg mittudomén milyen nyelven és látogasson el valami ismert külföldi evó-s fórumra.
Mégegyszer kérem, hogy akinek nem inge mindez -mert hálisten azért vannak ilyenek- az ne vegye magára.