Erikaviking77:
Annyi (majdnem) okosságot olvastam itt, mint 1 év alatt az egész fórumon.
Ugyan itt off, de jó ötleteket szívesen vennék, hogy lehetne a Corollánkon egy picit még faragni. Biztosan sokan tudják, hogy széria (elég forgós) 4AGE motorból van 2,3-as Saab Garett turbóval (nem Aeron-n volt), többet nem tudok a turbóról. Azért lett ez, mert ez volt a satupad alatt, de egész jól működik. Kb 3000 fordulattól (az alatt ugye versenyen nem nagyon van fordulat) a legkissebb gázadásra betölti az 1,2 bárt és akár meddig tartja 34-es szűkítővel (a gázreakció talán jobb is lett szűkítővel). Akkor lenne még jobb, ha picit finomabban indulna el, ami ALS-el nem tudom egyáltalán lehetséges-e. Hiszen pont ezt szeretjük az ALS-ben. És még jobb lenne ha 5000-7400 között még venne egy nagyobb levegőt és rátenne még. Most is gond nélkül leforog, de hosszú egyeneskben ez még jól jöhetne 4.-5.-ben. Egyébként utcán elzárt pótlevegővel teljesen barátságos a teljesítményleadás, nincs semmi turbólyuk sehol. A Kulin Feri programozta, ő szerinte szűkítővel pont fent nem tudunk már erősíteni, alul meg rwd-re nem kell több, hiszen ez nem drift kocsinak készült. Olyasmiben gondolkozunk, hogy sebességjelet veszünk és nagyobb sebességnél növeljük a nyomást, mondjuk 3. fokozattól (kb 100 km/h felett), mert ott már van tapadás. De ettől nem lesz a motor fent erősebb, meg lehet nagyobb nyomást meg sem bírna tartani. Most is egész forgós a motor, sokan azt hiszik 8-9000-en használjuk. Vagy egy kicsit a sürítésre kéne rátenni esetleg akkor fent erősebb lehetne?
Nem akarunk új motort csilliárdokért,én is láttam a 420 le-s 1,6-os hacsit, de ezek rallyra nem használhatók szerintem. Egy jól kezelhető egyenletesebben erősödő teljesítményleadású lenne a tutti. Ha újat csinálnánk akkor is ilyen motort csinálnánk esetleg spéci hajtókarral + kovácsolt dugóval.