A kocsi alatt fix fém csövek futnak,ezeket meg kell vágni csatlakozókat kialakítani felhozni flexi csővel.
Vagy kicserélted a főféktől komplett a csöveket?
És a munkahengerhez is kellene elérhetőség,plíz.
Printable View
A kocsi alatt fix fém csövek futnak,ezeket meg kell vágni csatlakozókat kialakítani felhozni flexi csővel.
Vagy kicserélted a főféktől komplett a csöveket?
És a munkahengerhez is kellene elérhetőség,plíz.
nem kell végigcsövezni az egész kocsit, ott kell megbontani ahol csatlakozik a rézfékcső a gumifékcsővel(hátsó kerékdobban van)
kell hozzá kb 7méter teflonfékcső, és 8 db fitting.
A gyári rézfékcső hollandia 10x1menetű, ide kell 2db fitting , és 4db a kézifék munkahengerhez , és 2db a hátsó féknyeregre.
Szerintem van itt a forúmon is aki árúl ilyen dolgokat, nem akarom rontani senki üzletét , de ha nem találsz akkor írj és megmondom hol kapsz, van minden raktáron .
www.speedy.hu megtalálsz mindent , de fékcső és fittingek lehet hogy olcsobb a Fodor Gyurinál, az ő száma 30/9 525-430. Általában minden csapat tőlük vásárol ilyen cuccokat.
Üdv: Roli
Mama csereltem fekbeteteket es rajottem,hogy az elso stimmel a Volvo S60R-bol a hatso meg az Opel Speedster-bol.Eleg jol muzsikalnak.Ja az elsok textar,tarox lyukas-mart fektarcsakkal a hatso pedig ferodo eredeti tarcsakkal.
hmmmm
Szerintem az első elég rossz választás volt , nagyon hamar el fog melegedni . A ferodo az 2000?
hát igen a ferrodo 2500 kéne előlre, amíg meg nem eszi a fék tárcsád, aztán meg tessék venni egy PFC-t.
nem tud nekem valaki Evo IX-hez gyári betéteket, és tárcsát olcsón ?
a alíg használt is jó lenne , a lényeg az hogy gyári Brembo legyen , ne lángos, mert az még vélrtlenűl sem ugyanaz.
de az !
csak nem az a minőség, van több fajta is belőle, és sajna a gyári minőséget csak a márkakereskedésbe kapod meg poton 108 ezerért .
És véleményem szerint nagyon jó a gyári utcai kocsizáshoz , de nem ér 108 ezret .
nézd meg a gyári betét hátoldalán a belenyomott számsorokat ,szerintem nem ugyanaz ,mint amit te kaptál , de vannak véletlenek :)
ha az eleje hátulja 108eHUF akkor annyira nem is mondtak rossz árat a gyári betétekre ! 220$ x 2 posta nélkül kint az eleje hátulja.
EBC piros nem lenne jobb ? első hátsó posta kb 80e kintről . de ha kell tárcsa is meg betét is akkor kérdezz rá Gyurinál mivel megy a videon elég meggyöző a fékhatás !
ti tényleg a Cseh 2-t nézitek?? Ezerszer be lett már postolva, hogy PFC-re (Performance Friction) kell át állni a gyáriról mert olcsóbb és kb 20x jobban lassít és bírja a meleget- gyakorlatilag elmelegíthetetlen és ezt most komolyan mondom. És az élettartam is jóval több. Tessék Miki-nek írni egy püt- hogy most mennyi a cucc és kész. Gyári nyereggel megy természetesen, adját a fékharangot, szalagot (ebből a fineszesek máris kiokoskodhatják, hogy ez egy profi két részes cucc- úszó fékszalaggal) illetve adják az über zsír profi karbon fékbetéteket. Az egész hóbelebanc olcsóbb mint egy gyári tárcsa+betétek szett.
Én ProjectMu betétet használok elöl hátul,gyári tárcsával.Kibajó a fék.
na
az első gar betét 108 ezer, és a hátsó is kb annyi .
van nekem is jó fajta betétem amivel nagyon jó a fékhatás(carbone lorraine 32ezer az első gar)csak az vele a gond hogy nem lehet vele elmenni lopni:) vagy idegenbe csajozni , mert azt hiszik hogy a csuklós busz jött meg , és tudja mindenki hogy merre gurulok.
Ezért keresek gyárit. A PFC az tényleg nagyon jó, lehet rendelek én is bele 1 szettet .
na akkor kintről 108 ért van első hátsó :) EBC pirossal outlanderen nincs hangja csak a mart tárcsanak. na de írtunk pár megoldást ebből már lehet válogatni
PMU első betétek 65e huf, hátsó ds2500 betét ~34e huf (nem tudom pontosan az árát, mert szereléssel együtt volt 36e).
Nem tud valaki EVO X első féket szerezni?? Gondolkozom, hogy jó lehet-e a 8-asra...
EVO X tulajok! Gyári betéttel mentek, vagy már cserélt valaki komolyabbra? Ha igen milyenre? Van hozzá egy hibátlan gyári betétem, de félek nem lesz kellően hatékony EU-ringre...
Jó a gyári, csak irtó hamar elkopik, és horror az ára.
80-90e lenne a Ferrodo Racing is, az se occó... :(
Szerintem, és ezt tapasztalatból mondom , hogy az 1ik legszarabb fékbetét amit próbáltam a Ferrodo. Sok versenyautóba próbáltuk, de mindenki panaszkodott rá.
Poróbáld meg a CarboneLorraine betétet , nagyon jók , csak csikorog , és az ára is jóval kedvezöbb. Van nekem is 1garn. az Evo-m hoz , és hidd el nagyon jó
Bálna mester is árúl , vagy nézd meg itt:
www.carbonelorraine.hu
hmmm
vedd le a gyári betét hátoldaláról a hőterelő párnát, és a fém lemezkével együtt tedd vissza az új betétre. így sokkal jobb lesz .
nem lötyög a nyeregbe a betét ? mert ezek nem tom miért de 1,8 mm-rel kissebbek mint a gyári.
Féknyerget ki tud szépen és tartósan lefesteni???[/QUOTE]
Sikerült megoldást találni a témára ?
Nekem is jól jönne, igaz én más színt szeretnék.
Biztos van valaki aki foglalkozik vele, mert már láttam több verseny kocsin is , csak nem tudom ki csinálhatta .
hmmmmm?
PFC fékhez tárcsa is jár vagy azt külön kell beszerezni?
Hidegen is fog annyira mint a gyári (csak utcára lenne használva)?
Csak az elsőket lehet cserélni vagy a hátsókat is?
és még a fentiekhez egy kérdés, a fékhez nyerget is kell cserélni vagy bele megy a gyári nyeregbe a PFC pofa? :)
köszi!
Totál szétment a PMU tárcsám.
Az a durva, hogy két évig alig kopott (semislickel) és most egy pályaslickes Pannónia-ringtől (30kör) totál KO lett, szinte teljesen eltüntek róla a bemarások és csupa repedés lett. Pedig fékhatásban nagyon elégedett voltam vele, igaz a betéteket zabálta rendesen.
Ahogy összejön a lé, veszem a PFC-t.
kérünk majd beszámolót, hogy te hogy érzed a dolgot!
Előre szólok, hogy relatív hosszú a bejáratási időszaka pont azért mert baromi kemény acélból van. Nem elég kétszer lesatuzni és nem is szabad!!!
Szépen lassan óvatosan melegítsd meg, többszöri visszahűtéssel, hogy lassan melegedjen át, mindig egyre feljebb, és persze mindig visszahűtve. Ha így teszel akkor baromi hosszú lesz az élettartama! Ne egy alkalommal akard egyből betörni, mert akkor szar lesz.