huhh mondjuk 10.5 kompresszió hatalmas turbó 3.2 bar elég ellentétei :) milyen benzin ( vagy inkább már hajtóanyag :D ) kell ebbe h ne csörögjön ?
Printable View
huhh mondjuk 10.5 kompresszió hatalmas turbó 3.2 bar elég ellentétei :) milyen benzin ( vagy inkább már hajtóanyag :D ) kell ebbe h ne csörögjön ?
csak megvárom a végét.[/QUOTE]
erre én is nagyon kíváncsi vagyok.:)
a kérdés az volt hogy lehet e a strokert 9000 ig forgatni igen lehet és nem attól ment szét a hengerfej mert stroker volt hanem attól, hogy nem volt normálisan megcsinálva.
részemről majd jövőre visszatérek erre amikor is remélhetőleg üzembiztos stroker motorral megyek 9000 rpm felett 3 báros töltő nyomással.
Addig is kár ezen vitatkozni részemről is.
komoly... a durva az h itt a géped kb :) http://www.driven2modify.com/showthr...868&styleid=21
jó persze durva példa mert ez egy aranyáras ams 2.3rr blokk de forog 9000et :)
http://www.lancershop.com/customer/p...productid=1254
topic ide átmozgatva a lacházai topikból.
Na el is adom a japánt ha te is japánnal jössz...:D
Másrészt idén legalább próbálkoztál japánnal de ha már a celicát kipipáltam több mint 1 másodperccel akkor azért a talontól többet várok.:D:D:D
Hajrá.:)
A viper az kemény volt azért egész évben.:cool:
[ame]http://www.youtube.com/watch?v=cUA1r6hQexo[/ame]
egy kis videó egy fél futamról
http://www.dragracing.hu/usr_videok.php?id=54
ez egy full drag racing épített motor, ne akard bármivel összehasonlítani, megint ott kötöttünk ki, hogy egy kisturbós nyomatékra hangolt stroker motort hasonlítunk össze egy max power-re hangolt nagyturbós, nagytengelyes strokerrel (Zolié szerintem már üzemórás motor). Nem lehet ezeket összehasonlítani és szerintem nem is kell, mindenki csináltasson olyat amilyet szeretne, s végül szerintem is el lehet forgatni 9000-ig egy strokert, amerikában nagyon sokan mennek strokerrel gyorsulásin, s azok mind komolyat forognak.
ez igaz, csak mindig ott van a félreértés, hogy két full más világ, az egyik egy leszarom ha felrobban, csak 402 métert menjen, a másik meg egy normál hosszútávú sokkal ésszerűbb megközelítés, nem utolsó sorban betartva a gyártói előírásokat. Kb olyan a dolog, mintha megkérdezne téged egy drages, hogy te nomrál esetben mennyi kávét iszol egy nap- erre te mondod, hogy kettőt, erre ő közli, hogy hát az lószar, egy ember szíve még nem áll meg akkor sem, ha 20-at iszol, igaz, hogy két hét múlva az intenzíven kötsz ki. És ez így van mindennel. Ők a technikát túleröltetik, ez nem lehet vitás hiszen a gyártók mind kevesebb rpm-et adnak meg limitre. Innen fogva lehet imátkozni, de ettől még ne jelentsük ki, hogy ez így tökre oké és rendben van mert nem ez a normál felhasználási specifikáció. Én is ki tudnám nyomni fekve a 200 kilót csak egy kicsit szúrni kéne a Winstrolt, akkor most mennyit nyom egy ember fekve?? Érzed amire gondolok?
És az egész kifakadásom csak azért van mert most is mi volt? Beszélgettünk, a miniralliról és egyszer csak jön egy komment a semmiből, hogy 9000-ig is lehetne forgatni, mintha ez lenne a természetes dolog.
Végülis lehet 9000-ig forgatni :)
Csak nem a tiédet meg az enyémet, ami évekre van építve, utcai használatra is, nem pedig évente néhány tucat x 402 m-re.
ez ügyben akkor talán kérdezzük meg dr Kiss Elemért, aki 12.000 ig forgatta aztán lett nagy csönd. Akkor 12.000 ig lehet forgatni ugye? - sőt lehet ha kicsit bátrabbak lennének a magyar drages fiúk még a végén kiderülne, hogy a 20.000 is elérhető- F1- mi az ?!? Smafu! - lol
Lada samara kettesben 120 at megy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Fordszám hiányában nem tudom mennyit forgott, de tuti 8000 fölött.
Kb 2 perc volt, de lehet ,hogy több!
Egy lúzer erre verte a nyálát ,és mi nem hittük el ,de valóban 120 at mutatott az óra .
Értelme semmi nem volt ,utánna meg ezért röhögtem ki ,milyen fasz!
Gyuri jó a Tiéd úgy ahogy van, nekem kéne!!!!!!!!!!!
Milyen szar ez a fórum tényleg, h nem esik seggre senki tőled...
Továbbá az szerintem nem ezt a fórumot minősíti ha megkérdőjelelződik valamilyen állításod,ami már stílusában is a dcshez köthető. Kénytelen leszel elfogadni ha ezen a fórumon is dicsőíted magad, meg a dcst, lesznek szkeptikusok,akik esetleg már "kissé" előrébb tartanak tuning és autóépítés terén, szakmai felkészültségben mint ti.(nem magamra gondoltam)
Mondjuk olvasd már vissza a 2 évvel ezelőtti timeslip fórumokat, h mekkora baromságokat íroggattál, mindenféle tárgyi tudás nélkül...szóval nem bizti h az evoklubb a hibás minden téged itt ért sérelemért, sőt...
Na itt a stroker a téma, Fapuma téma - mérés, esetleges seggreesés, stb - saját topicjában ;)
Inkább azt mondjátok meg nekem, hogy ugye az Evonál a stroker teljesen világosan egy nagyon jól működő dolog, erős, nyomatékos lesz az autó, a Subarunál mér nem műxik a dolog? A 2,5-ös motort nem nagyon szeretik...
lol ugyan abban a másodpercben két post és mindkettőben ott a varázsszó: BILIACÉL- bwahahaha
Newsflash: JUN piacra dobta a Nissan GTR 4 literes stroker szettjet :cool:
Nem volt eleg a 3.8?... :D
http://194.88.148.107/03/3a/69/3c/55...1e6b_W1200.jpg
ez a subarus tema engem is erdekelne. :twisted: ha minden kilenne cserelve kovacsaoltra meg zart blokk meg stb. akkor van mar ertelme a strokernek 2.5-be? mert loerobol es kobcentibol sosem eleg (az egyenesben :D)
Ezzel csak az ár a gond: 20e$ azért nem kevés pénz egy ilyen szettért, a másik gond hogy alu blokkos a motor és nincs persely a hengerekben csak rá van "fújva" a vasréteg és még senki nem tudja ennek hol a határa, de az 1000Le -t biztosan nem bírja, majd ezt is tesztelik és akkor kiderül mit érdemes venni.
Szerintem első körben kovácsolt dugók meg erősebb hajtókarokkal érdemes próbálkozni, kint már van pár db kiváncsi leszek hogy bírják.
OOFFFFFFFFF királyok!!!!!!! ne adjatok több munkát átettem ide: http://evoklub.hu/forum/showthread.php?t=40&page=5
2L-2,1L-2,2L-2,3L-2,4L-2,6L infok:
http://forums.evolutionm.net/evo-eng...ck-thread.html
Stock motor
4g63 2.0 specifications
block: 4G63
bore: 85mm
stroke: 88mm
deck height: 0mm
piston cross sectional area: ~5675mm^2,
overall displacement: 1.99L
rod length: 149.86
rod/stroke ratio: 1.71
piston speed:
88mm stroke at 8200rpm is 24.1 m/s
88mm stroke at 8500rpm is 24.9 m/s
88mm stroke at 8863rpm is 26.0 m/s
rev limit: whatever you think is safe but you probably don't want a piston going at 26 m/s (or you built your car right and you do)
4g64 88mm crank DEstroker 2.1
4g64 2.1 specifications
block: 4G64
bore: 86.5mm
stroke: 88mm
deck height: 6mm
piston cross sectional area: ~5877mm^2
overall displacement: 2.068544 L
rod length: 162mm (at least for magnus's)
rod/stroke ratio: 1.84:1 (at least for magnus's)
piston speed:
88mm stroke at 8000rpm is 23.467 m/s
88mm stroke at 8500rpm is 24.93 m/s
88mm stroke at 9000rpm is 26.4 m/s
rev limit: whatever you think is safe but you probably don't want a piston going at 26 m/s (or you built your car right and you do)
4g63 94mm crank stroker 2.2
4g63 2.2 specifications
stroke: 94mm
deck height: 0
overall displacement: 2.133L
rod length: 156mm (at least for gsc's
rod/stroke ratio: 1.66:1 (at least for gsc's)
piston speed:
94mm stroke at 7800rpm is 24.44 m/s
94mm stroke at 8200rpm is 25.69 m/s
94mm stroke at 8500rpm is 26.63 m/s
4g63 100mm crank stroker 2.3
4g63 2.3 specifications
stroke: 100mm
deck height: 0
overall displacement: 2.25L
rod length: 150mm
rod/stroke ratio: 1.5:1
piston speed:
100mm stroke at 7200rpm is 24.0 m/s
100mm stroke at 7500rpm is 25.0 m/s
100mm stroke at 7800rpm is 26.0 m/s
4g64 2.4 "big block" "stroker"
4g64 2.4 specifications
block: 4g64
bore: 86.5mm (bore is dictated by the piston/block selection)
stroke: 100mm (stroke is dictated by crank)
deck height: 6mm
cross sectional area of piston: ~5877mm^2
overall displacement: ~2.35L
rod length: 150mm (most of the time)
rod/stroke ratio: 1.5:1
piston speed:
100mm stroke at 7200rpm is 24.0 m/s
100mm stroke at 7500rpm is 25.0 m/s
100mm stroke at 7800rpm is 26.0 m/s
briancrower 2.6L w/ 106mm stroke
ehhez képest nekem már rengetegszer pörgött 8k felett és egyszer sajna 9300+ is volt- és semmi baja.
Erről Fapuma is tudna beszélni....
A negyedik, az úgy szimpatikus lenne.
Vagyis a harmadikat akartam írni!
Jajj, én a harmadikra gondoltam!