Szetesett az Exedy dupla tarcsas kuplungom.Hol lehet Magyarorszagon felujitani?
Printable View
Szetesett az Exedy dupla tarcsas kuplungom.Hol lehet Magyarorszagon felujitani?
Fu rossz helyre irtam.
*áthelyezve.(jordan6)
Nem kaptam meg.Hat mar a verseny elott hallani lehetett,hogy valami hangja van,de nem volt mar idonk szetszedni.Hala,kibirta,de mar az utolso gyorson nehezen ment a valtas.A whistler jo?
Skacok! Ma ajánlottak nekem kuplungfelújításra Hajdúkuplung nevű céget. Csináltak már több 8-asba,állítólag jók. Gyári tárcsára szeretnék kevláros-szinteres megoldást széria X-esbe. Ok, tudom HKS, de mielőtt megveszem, még kipróbálnék valami lowbudget megoldást. Hallottatok erről a hajdúkuplungról? Vélemény?
Előre is köszi
Itthon a legtöbb "kuplungmágus" Whistler viszonteladó. ;)
Martin félével pl. hiába lenne egy kézben. :-#
Andrisék jót szoktak csinálni, ha a szerelőd is jó, nagy baj nem lehet.
De ez csak az én véleményem, a Te autód, nem akarlak rábeszélni.
Nemrég lett kész a kuplungom a Whistlernél, itt egy újabb ajánlás. thumbs_up
Ha csak gyári kuplung tárcsát szeretnék, ki ill. mi alegjobb forrás? :-k
e-bay
Sziasztok,
van valakinek dokumentációja (service manual) EVO VIII kuplungcseréhez? [-o<
Előre is köszi!
Sziasztok!A dupla tarcsas gr.A-s kuplungom egy szezon utan elkopott,amit Martin ujitott fel anno.Nem is volt vele semmi problema,csak elkopott igy a vegere es felujitasra szorul.Eddig rugos kozepu volt,ami a szeria rovid rs valtoval tokeletesen mukodott,de mivel most mar tolos kerul majd az autoba,akkor milyen kozepu tarcsat kellene bele tenni?Nem tudom,hogy ujta Martin vagy probaljam meg a Whistler-t.Az auto 330 le es 530 Nm.A Whistler az budapesti muhely?Elore is koszi.
Én csak fix tárcsásat raknék bele!
Annak idején nekem a Whistler csinálta a kéttárcsásomat a Subarura is meg a Bmw-re is egyikkel se volt problémám!;)
Ok,koszi.Holnap van utam ugyis Pestre,legalabb osszekotom a kellemest a hsznossal.
Kezd elfogyni a gyári kuplunfom. Milyen kuplungot érdemes venni? Átolvasom majd a topikot is, álom az a kéttárcsás lenne de arra most nincs money. Whistler jó kuplungokat csinál? Egytárcsás és a kéttárcsás között mi a legnagyobb különbség?
ezért óvatosan azzal a kevlár cuccal, bizonyos nyomaték felett egy rajt (kísérlet) és annyi neki. Tapasztalatból mondom. Aztán vettem egy HKS-t és semmi bajom azóta se.
Még annó mikor apuék versenyeztek a szinter kuplung nekik minden rajtprogramos indulásnál felhegedt és nem lehetett kuplungolni (akkor még nem volt egyenes váltó a vasban). Azért is hagyták el az álló rajtokat. Aztán mikor az utcaiban meghalt a kuplung, mondták, hogy menjünk a ide, itt tudnak adni kuplungot. Elmentünk, mondták is, hogy van a szinter (előbbiekből kifolyólag apu hevesen tiltakozott ellene, mondta, hogy felejtős), mondták, hogy van kevlár is, de az kicsit ugribugri városban, akkor az azért nem kellett... Majd mondták, hogy van a kettő keveréke, ez jó városra is, meg fog is, és nem heged fel. Így lett ez, nem tudok részleteket róla, vittél egy kuplungtárcsát, lefúrták a papucsokat róla, és rátették az újakat. Bírja a rajtot, nem ragad, városban nuku ugribugri. (valami ilyesmi http://szinterkuplung.hu/content/Ima...0OK_resize.JPG) Ez is kevert cucc a leírás szerint.
utcára, lightos versenyzésre, 500Nm alatti autóba biztos tök jó!
500Nm-ig bőven jó a gyári, ha nem rajtolgat az ember. Nekem bírta rendesen. A tárcsát érdemes esetleg kevlároztatni, de attól nem lesz erősebb maga a kuplung, csak a meleget bírja jobban.