Evonál nem 23% körül van a hajtásveszteség?
Printable View
Mennyi volt a GTR a padon?
Nálad vannak a grafikonok abból látod a súly loerő illetve a fordulat/lóerő; nyomaték számokat, de ha ez nem elég nézhetünk egy váltóáttételt is és egy váltási időt.
szóval papíron láthatjuk melyik hogy megy.
Vagy az autód csak 4. ben tudja ezeket az adatokat? (lehet mivel itt van elég ideje felépülnie a nyomásnak.) Szóval számoljunk elvileg hogy kéne mennie a GTR hez képest.
igen, pontosan ez történik. Ellenkező esetben ha 480 főtengely ló lenne akkor nincs az az isten, hogy 11.4-et gyorsuljon egy gyári GTR negyed mérföldön, ismerve a tömegét. Fizikailag nem jön össze tudnillik. Másfelöl nem én gondolom így, hanem számos országban padon kerékre mértek 480 lovat a GTR esetében. Ha csak 20% a hajtásvesztesége akkor ez a kocsi kb 600 lovas főtengelyen- így már érthető a negyed mérföldes adata.
Ott a füli kocsija: sokkal könnyebb mint egy GTR- viszont valamivel gyengébbek a váltás idők, 550 pacis (főtengely) és így ment most pár napja kisértetiesen hasonló időt mint amit a GTR hoz. Kezditek már látni?
köcsög Nissan :D :D azért nehezen hihető számomra is
Amerikában nem mérnek főtengely lóerőt és a padok is nagyon eltérőek, meg van többféle korrekciós faktor is, de egy gyári gtr a legtöbb padon kb:
390-410WHP vannak padok amiken 430WHP ezek amik ált. többet mérnek mint a reális, de az átlag 390-410 közötti kb 20% a veszteség, a nissan szerint kevesebb de az gondolom csak marketing.
Keréken érdemes mérni mert az útra is keréken adja le az erőt a kocsi és össze vissza felszorozni nincs értelme, nem baj ha van főtengely adat de a kerék szerintem fontosabb, nálunk persze mindenki főtengelyen mér.
Full gyári gtr 12 feletti időt megy alapból 1/4-en rajt nélkül de rajttal is csak nagyon kevés tud 12 alá menni alapból.
Majd megmérem a gyárit a vbox-al, kiváncsi vagyok.
Az enyémen meg sokat fog javítani ha végre lesz prog, meg több benya mert kifutnak az injektorok.
itt egy mérés pont emiatt amit én feszegettem (ők sem értették hogy tartja a lépést a porkéval negyed mérföldön)
ezek szerint a kocsi reálisan 550 ló körül van:
http://www.motortrend.com/roadtests/..._analysis.html
Az ezüstnek mértek a padon ahol a tiedet is 537Le főtengelyen, az nem túl sok és full decat igaz összevissza intake cső meg rossz program de akkor is csak 537Le főtengelyen tehát alig több mint a gyári.
A lényeg hogy keréken gyári kb 390-410 és a tuning gyári turbóval ami ideális és nem feszíti túl az keréken 550WHP(650 körül lehet főteng), de van 1-2 600WHP is gyári turbóval de ott már sanszos hogy kidurran a motor idővel.
Én ezt az 550WheelHP-t szeretném elérni azzal elégedett leszek meg ha LC2-vel tudok menni 10,7 körüli időket benzinnel, esetleg E85-el 10,5-10,6.
Jövőre meg jöhet a nagyobb turbó meg a kovácsolt dugó(CP), hajtókar(carillo).
Ha most lenne LC2 a kocsin szerintem 11-alá egy picivel lemenne az idő ezzel a szar programmal is.
A féktesztben is mennyivel hamarabb áll meg mint a fq400.
Gyárilag is nagyon fognak a fékek, megmérem majd a 100-0 megállást meg mondjuk 150-0 meg milyen G -vel lassít, kiváncsi vagyok az AP vágott tárcsák meg az carbotech XP12 betétek hoznak e jelentős javulást.
Azt ne felejtsétek el ,hogy a gyorsulásnál a váltó is nagyon sokat nyom . Főleg negyedmérföldön látszik, ahol a kézi váltósok kikapnak elég csunyán, ha minden váltáson 0.1secet hoz már az is majdnem 0.5sec és akkor ez csak a váltó . Ezt az is alátámasztja ,hogy a 997.2 TT is PDK-val STOCK 2.9et megy 100-ra és az előzőnél elhanyagolhatóan erősebb , csak a váltó a lényegi különbség . Itt is 0.6-0.7 secet jelent csak a váltó .
Megnéztem pár újságban az adatokat, ahány újság annyiféle adat:
Gyári gtr
AutoZeitung:
0-100: 3,8
0-160: 7,9
0-200:12,2
Fék:100-0: hideg: 34,2m meleg: 32,9m
A.Magazin:
0-100: 4,0
0-160: 8,7
0-200:13,7
Fék:35m
80-120: 4,4(V.fok) 6,6(VI fok)
A.Bild:
0-100: 3,9
0-160: 8,3
0-200:12,8
Fék 100-0: hideg:34,4m meleg:32,7m ez legalább hasonlít egy másik újságban közölttel.
Az új 911 turbó ellen hasonlítgatják a legtöbb újságban, annál szintén sokféle adat van a 0-200: 10,4 -től 11,1-ig 0-160: 6,8-7,2
Tehát kell még erősíteni a kocsim, nehogy levillogjon egy ilyen új turbó.
Nincs már erőm keresni , de itt két utassal tudja a 3.2-t a cabrio . A coupe 1 utassal megy 2.9et, valahol videozzák is .
[ame]http://www.youtube.com/watch?v=m8Knk47oGCE&feature=PlayList&p=151BD05B78A01423&playnext_from=PL&playnext=1&index=58[/ame]
De nem ez a lényeg . Csak annyit akartam mondani ,hogy egy autó gyorsulásakor nem csak a lóerőkig kell látni .
Szerk : Amúgy a gtr között nagy a szórás stock erőben ,mert mindegyiket kézzel rakják össze, de ezt a gyár is megmondta , van amelyik 470 de van amelyik 500 ló .
Nem tudom de én még 20%-ot is sokallok 500 lóerő környékén... Gondolj bele, hogy egy 1.5-ös VTI Honda motort így elbugáz a hajtásod.. az valami kúúúúúúú**va sok. Nem hiszem el, hogy a hajtás el tud nyelni 100 lóerőt, fizikailag képtelenségnek tartom. Ahhoz olyan súrlódások kellenének a hajtásban, hogy csak na, szerintem ahogy nő a lóerő úgy csökken a veszteség is arányosan mivel a súrlódási tényező mindig ugyan annyi és az nem %-ra megy hanem erőre.. nem lehet sablonba ráhúzni, hogy ez 23% 278 lóerőnél is meg 600-nál is. Nem veszik el ennyi erő az tuti -szerintem-
a 30/-ot meg csak hasra ütésre mondtam...
GTR-t mennyiből lehetne balositani?