http://injektor.hu/index.jsp?id=2&main=183&akt=2
"Hidegindítás E85-tel, "benzin" állásban: kínkeserves, nyögvenyelős. Nem ajánlható senkinek sem az átalakító szett nélküli tisztán bioetanol használat."
Printable View
http://injektor.hu/index.jsp?id=2&main=183&akt=2
"Hidegindítás E85-tel, "benzin" állásban: kínkeserves, nyögvenyelős. Nem ajánlható senkinek sem az átalakító szett nélküli tisztán bioetanol használat."
Ezen a blogon több tipussal is felmerül a hidegindítási probléma amit megoldanak : http://etanol.blog.hu
Én a civicemet fél éve használom e85-el. A hidegindítás részét nem írtuk át a programnak, egyedűl a +1 bar üzemanyagnyomás miatt kap valamivel többet. Tisztán E85-el csak hatalmas kínszenvedés árán indúlt ba a minuszokban. (fél percig is szenvedtem)
Hidegben 20 liter E85-höz tankolok 4-5L benzint, és így mindig beröffen pár inditózás után.
Kicsit dobjuk csak ezt fel... Most hogy lement az Eger-rali, és az élmezőny nagy része etanollal ment, biztos gyűlnek a tapasztalatok.
Továbbra sem tudom, hogy:
- mi a helyes keverési arány? (volt aki 100% etanollal ment, nem is rosszul...)
- mit eszik meg a cucc, csövek, AC, akármi, szóval mit kell cserélni?
- elég-e hozzá egy 1000-res injector az én autómon? :)
1000 ccm injector nem elég,1600-1800 szokás feltenni.
tisztán, aki programoz nem olyan jó, mint keverve.
Kevergetés macerás,hatótávolság minimális,nem pálya.Egy ac pumpa el sem bírja biztosan.
Mennyi az ideális AFR e85-nél padló gáznál turbós autón?
gyári injektorral benzinen, egy kicsi benzinhídnyomás emeléssel 400 lóig ki lehet facsarni a cuccot. Ebből az alkesz nyálból ha 40%-al több adag kell akkor az még mindig csak 800-as a fecsi. Szerintem a literes fecsikkel el kell tudni menni 500 lóig- mi a francnak 1.6 literes??? Az 1.6-os fecsivel milyen lesz az alapjárat??? Tekintve hogy az csak locsolni tud nem finomat porlasztani. A folyamatos locsolás miatt meg majd jól lemossa a hengereket szépen befolyik az olajhoz és azt is felhígítja.
Gyuri neked most benzinnel hány %-on mennek az injectorok?
Na majd meglátjátok.Kulin csinált már több etanolos kocsit, nem fejből mondok valamit.
Miért ki tiltotta meg?
Explicit módon senki nem tiltotta meg. Én inkább úgy fogalmazok, hogy nem akarok visszaélni azzal a belém vetett bizalommal, hogy minden apró részletet elmagyaráztak, minden értéket megmutattak nekem. Ha kipofázom a gyújtástáblámat az nagyjából annyit tesz, mintha át jönnél egy GEMS kábellel és letöltenéd a programot- nyílván ez nem korrekt a tunerrel szemben aki a tudásából él. Én sem magyarázom el az ügyfélnek, hogy mit kell kattintani egy levelező szerver konfig oldalán, hogy menjenek a levelei, mert a tudásomat adom el- nem ingyen adom oda.
Érdekes hozzáállás, ennyi erővel akár a fórumot is be lehetne zárni... Nem a "programod" kell, hanem csak az érdekelt, hogy van-e még 30-40% a 1000-es injectorban. Na mind1, majd kiderül :p
Azért ezzel nem értek teljesen egyet. Hiszen kifizetted a programot kvázi azt csinálsz a benne lévő adatokkal amit akarsz, esetleg egy GEMS kábellel letöltöd akkor sincs semmi. Hogy a példádat vegyük, te nem mondod meg a levelező szerver beállítását, azért megnézni meglehet. És azt gondolom, hogy attól hogy mondjuk a gyújtás tábládat megmutatod, az a gyújtás tábla a te kocsidhoz való. Ebből igazán nem lesz haszna senkinek, inkább csak érdekesség esetlegesen a miértek megértésehz jó.
Más kocsiba úgyis ahhoz az autóhoz ír másig gyújtás táblát a te programozód is.
Továbbmegyek, akkor ennyi erővel tiltsam le a belső kamerás felvételemet, meg a logomat? Hogy ne nézegesse más, hogy hol fékezek, stb?? Hova vezet ez?????? Ugyanmár...
Fix 1200 volt az alapjáratom 100% E85-el amikor nálam volt 2 hete.
Bár ezt magasabbra fogom kérni 1500 körülre.Vagy 1200-1800 ra fogom ingadoztatni az is jó nekem... :-D
Miért gondolod hogy egy 1850-es csak locsolni tud?Nagy nyomáson locsol, de alapjáratot tart pici fincsi porlasztással is :-DDD
Lényeg hogy enyémmel mindig sok meló, nem véletlen.
Csaba hazajár vele, mert én azt kérem hogy teljesen normálisan lehessen használni autópályán, pesti dugóban és állítás nélkül a versenypályán is padlón tudja a dolgát.All in. :-)
Azaz 100% E85-el is továbbra is lesz tökéletes alapjárat, utcán is király lesz, pesten a dugóban sem fog felforrni semmi és pályán is hoznia kell legalább az eddigi 11.3-at.
Tehát örülnek nekem általában, túl sok kérésem van.
Meg persze klímázok is éjjel nappal ha már családi autóm van :-DDD