Ezt hirdették most nálunk is a suliban, holnap nem biztos, hogy megyek de a maradékra biztos.
Printable View
Ezt hirdették most nálunk is a suliban, holnap nem biztos, hogy megyek de a maradékra biztos.
Sajnos nem tudtam menni, milyen volt?
jaja, voltam, vgergo-vel találkoztam is, Sanciékat is láttam, csak rohannom kellett nem nagyon tudtam oda menni senkihez. Majd a következőn.
-
Amúgy meg csodát szerintem nem lehet várni egy ilyen előadástól, ezt amit ő ledarált 90 percben én pl 2 félév óta tanulom (csak az áramlási részt)... És még van egy félévem.
Amúgy tényleg látszott rajta, hogy nagy tudása van, grafikonokat is jól rajzolta, egyenletek is jók voltak, nekem összességében nagyon tetszett!
Az egyetlen amit kicsit kifogásolnék, hogy nem kellett volna 30 percet arról beszélni, hogy hogy kell a ccm-et mérni... Az baromi unalmas volt szerintem. Amúgy meg az emberek 80%-a szerintem nem lett okosabb a dolgokkal kapcsolatban mert nagyon le volt egyszerűsítve a téma, és nagyon szitás volt. Sok-sok fontos dolog kimaradt, egy biztos nem egy ilyen előadás után válik az ember "tuning szakemberré".
-
Én az áramlási rész miatt voltam kíváncsi az előadásra, a következőre is elmegyek de az utolsó nagyon érdekel!!! -nyáron irány ki Anglia MoTeC tanfolyam ;) -
Mit gondoltok, a 2.2-es vagy 2.3-as stroker a jobb, és miért?
A kisebb löketű.
pályára nagy turbóval lehet jobb a 2.2 tartósabb kisebb terhelés éri a csapszeget stb. de sztem a 2.3 jobb, főleg rendes alkatrészekből. elég komoly méretű turbót elbír az is.. egy 3076 és hasonló csiga is leadja a max teljesítmény 7500 körül adig meg egy jobb 2.3 motornak illene bírnia.
én most már azt gondolom három turbóval is próbáltam az egyik legjobb stroker kitet 2.3-as méretben ugye és alapvetőleg nagyon elégedett vagyok- de látom a hátrányát. Mégpedig a túl nagy löket miatt jelentkező kezelhetetlen nyomaték. Ha szeretnél lóerőt akkor nem tudsz megszabadulni a mindent széttépő alsó nyomatéktól. Akármilyen turbód van mindig 650 Nm vagy még több lesz alul és ez szépen mindent kikészít, nem kell részleteznem, mindenki tudja a sztorit.
Így én a 2,2-esre voksolok, nem kérdés!!!
Minden irányból a 2,2-esre voksolnak, persze természetesen nem azért, mert a "2,3-asnak túl nagy a nyomatéka". Hanem mert egy nagyon jó kompromisszum a lentről menés és a forgósság között.
Egy nagyon nagy előnye viszont van a 2,3-asnak... Hogy létezik hozzá gyári (=olcsóbb) főtengely.
Az enyém épp 5 évet ment. (És épp a legdrágább alkatrésze ment szét, a Carrillo hajtókar, bár az már 2 literes korában is benne volt a motorban.)
Én is a 2,2-re esküszöm,a 100-as löket nagy hátrány felül,és nem arról van szó hogy kibírja e vagy nem,hanem a hatványozottan nagy dugattyúsebesség
sok energiát elvesz.
Én találtam a 2,2-eshez olcsóbb megoldást,és már bizonyítottan jól működik.
(a mostani blokk rémtörténetemet is túlélte,Evógyilkosnál már 16000 km. óta működik)
Mármint minél olcsóbb megoldást?
thumbs_up
Én is most beleástam magam, a szükség nagy úr :)
ez drága/rossz ennyiért???
http://www.extremepsi.com/store/cust...0VIII%20&%20IX
Nem, ez baromi olcsó..
Eagle cuccokkal számtalan Evo fut évek óta, főleg az USA-ban, tehát nem lehet mondani, hogy rossz, csak az a kérdés, hogy ha egy Tomei, Cosw., HKS 2000 dollár plusszos, akkor az 500 dolláros milyen technológiával készülhet...
A komoly cégektől való, kipróbált, és sok száz mérnökórával kifejlesztett cuccok nem hazudnak..soha...
A pénztárca már egy másik kérdés...
Segítségként elmondom a tapasztalatom ha érdekel.
A gyári főtengely elvileg kibírt nekem 530LE-t és 640Nm-ert másfél évig.
Hozzá tartozó eagle hajtókarokkal és JE dugókkal.
Amikor megkapta az E85-öt ugynaazon a nyomáson akkor eltört a főtengely és 2db hajtókar, de ez olyan méretlen..."600"LE és 700+NM-er kellett hogy legyen...
Azaz én bármikor alkalmaznám újra ezeket, ha 400 max 500 lovas autót és max 600Nm-ert akarnék egy strokerrel évekig elmenne...
Miután szétkínoztam a King of Europen- ami kb 10 teligázos és mind 11.3-11.5seces idő volt 7000rpm-es állórajttal, 8500rpm-es váltásokkal....2.0 báron... télire szétszedtük, megnéztük, tökéletes volt minden mielőtt ráment az E85 és megdobta a teljesítményt.
Ráadásul a mérésen egész dús volt a progi, KOE-n jobb volt szerintem azaz le sem merem írni hogy lehet picit erősebb is volt....
Hát ennyi így hirtelen....
Azaz a kb 600 lóig garantált Eagle-JE páros bírta amire kitalálták, bárhogyan is gyártották.
A főtengelyből pedig csak most van már kovácsoltam, eddig a gyári tökéletesen elbírta.
Azaz szerintem ameddig gyengébbet akartok építeni mint amilyen az enyém volt amikor le volt mérve a padon, addig nem kell "túlköltekezni" senkinek.
De természetesen, mindenkinek joga van próbálkozni mint, nekem és előbb utóbb gyűlik még sok tapasztalat :-DDD
Egyébként 460-lónál csapágyasodott le a gyári hajtókar siklócsapágya folyton....tehát ha csak 380-400 lovat szeretnék akkor meg teljesen gyárin is hagynám a belselyét... :-D
Azért örültem volna ha ezt tudom előre, mert lett volna itthon elvetemült aki kipróbálja a határokat :-DDD :-)))
Egyébként 460-lónál csapágyasodott le a gyári hajtókar siklócsapágya folyton
Ezt úgy érted ennyit kibír a gyári hajtókar,mert akkor örülök,elértem az 500 lovat:-#:^o
Érthetően írtam.
Utána lett csak stroker hogy 2x csapágyas lett gyári motorbelsővel, nem a hajtókar tört el.1.8 bár volt 100-assal 3076-ossal már gyári belsővel is.8000rpm-es elváltással.Melyik része nem érthető?...bár nekem mindegy ki mit gondol.Ez a tapasztalat.Próbáld ki, majd meglátod...
igazából ahogy az időket ismeri mindenki, a drag max 12 másodpercig terheli a motort. Egy rendes Hungaroringes etap lehet akár 8 kajak kör is ami viszont 16 perc. Kurvára nem ugyan az.
A másik észrevételem meg az lenne, hogy írod, hogy 460 lóig volt jó teljesen a gyári cucc. Ez így lehet hogy igaz, tekintve, hogy 400 métereket kell csak letolni a gépnek, de azért arra is gondolni kell, hogy lehetnek grimbuszok, pl egy félreváltás, amikor igazából jól jön az, hogy ha egy neves konfigod van amiben van tűrés...
Én a Jani féle megoldást nagyon jónak gondolom ár/érték alapján. A motorja NEM ezért ment szét hanem azért mert repedt blokkot vett egy vacsora áráért.
ha már kell blokk is én biztos h a 2.4 csinálnám. Költségekbe annyi mint egy 2.3, mehet bele a 4G64 főtengely, de kiegyensúlyozotabb jobban bírja a terhelést, és hát +ccm sose rossz. méreg drága főtengely helyett inkább Evo 9 hengerfejet :)
Igen ez nagyon így van.
Egy egy gyorsítás nem veszi igénybe annyira az autókat mint egy 20 perces hring.
A gtr-nek pl meg se kottyan egy fél percig tartó végsebességig tartó gyorsulás, akár több egymás után kis szünetekkel,
a motorolajat pl nem bírtam felmelegíteni egy rendes 100 fokra, 85 körül volt végig mindegy hogy nyomom a gázt, de a pályanapon melegszik minden ha nem is túlzottan de sokkal jobban mint egy gyorsításnál.
Amiknál is azért bírja sok autó mert ha nem pályáznak vele akkor max néha nyom egy gázt a drag pályán utána megy megy 100-al az utcán, így soha nem megy tönkre.
Nekem elég lenne egyelőre egy kovácsolt dugó hajtókar szett, csak hogy ne durranjon ki olyan könnyen a motor.
Teljesen így van!! De egyébként minden alkatrésszel így van. Az egyenesben gyorsítás 12 másodpercig konkrétan a nulla terheléssel egyenlő. Nem véletlen, hogy a diffim hónapokig ment belső revizió után, asszem áprilisban volt, majd nulla előjellelel 7 perc alatt ment szét a minirallin. Ennyit arról, hogy milyen terhelést ad az utca és milyet egy verseny. Hungaroringnél 130 fokra megy az olajam, utcán még 100 fölé sem tudom vinni.