igen érdekel.
irhatnál róla pár sort .
Printable View
igen érdekel.
irhatnál róla pár sort .
Én is ezt néztem jó az ára és tudja amit kell.
Kulintól nem rossz az ár.
Jóestét!
Motec M48 tapasztalat, vélemény érdekelne! 300-350e körül be tudnám szerezni, WEMS-et próbálom kiváltani.
Előre is köszi!
Nagyon jó ár! (milyen opicók vannak hozzá? aktív lambdás?) IX-ig elvileg minden evóhoz jó, ott a MIVEC miatt már tényleg kevés. Én azzal járok, Susu előző 6-osában is az volt, hibátlanül üzemelt mindigis. Nekem tökéletes, bár én szigorúan USER vagyok, nem programozok/szerelgetek. Tudja ami nekem kell: ALS, rajtprogi. Nyíltnapon kintleszek, nézd meg, próbáld ki.
NA természetesen kiderült, hogy ez csak akkor ennyi, ha vki el is adja ennyiért, tehát bukott a történet.
viszont most GEMS-et akarnak rámsózni, amiről eddig nem sok jót hallottam... Vmi ötlet??
A Gems elég oldschool, gyenge beállíthatóság szempontjából, nehéz finomhangolni mert csak nagy ugrásonként programozható. Persze mire kell?
Én sem gondolom, hogy egy Vems-et Gems-re kéne cserélni ha fejleszteni akarsz, van ugyan különbség rendesen de vannak lényegesen jobb ecu-k. Igaz, 3 kiló körül nem valószínű, hogy olyat találsz ami sokkal okosabb, mint a Vems.
Úgy gondolom megvárom én amig lesz értelmes áron Motec, mert ez a GEMS nem hangzik nagyon átütő megoldásnak... addig meg marad a vészprogram :D
bőven van még alternatíva a kettő között, korábban csináltam egy listát ecu-król (autronic, linkecu, haltech, vi-pec, aem, hydra...)
Lásd HKSTOM Link-je milyen küzködés volt és meddig tartott a Kulinnak , vagy éppen a gyuri Gems-éhez is háromszor kellett nekiállni, mire a 90%-át(!) kiismertem, de volt dolgom AEM-el Hydra-val, rémálom mindkettő annak aki nem ezzel foglalkozik évek óta. Nem amcsiban vagyunk, hogy mindenre megvan a külön szakember és te csak eldöntöd, hogy milyen árkategóriában, milyen célra, milyen ecu-t akarsz és a legprofibb cég fellelhető azonnal az államban.
Nincs baj a vems-el sem, ha korrekt módon van beprogramozva...
Sziasztok! Evo VIII MR Olyan problémám van hogy az autó amerikai volt és a gyári ecuba belenyultak kint és az autó iszonyatos üzemanyagot eszek meg konkrétan 100-150 km alatt egy tank üzemanyagot beszippant! Kis segítségre lenne szükségem ezzel kapcsolatban mert ez nem maradhat így... Az autó szépen megy erős is csak ha nem bántom akkor a maximum km 150 ha picit elkezdek játszadozni vele akkor szemlátomást esik le a mutató...
Keresd VGergo-t, Ő majd rendbe rakja :)
Szeretném megosztani legújabb kellemes tapasztalatomat, V.Gergő lelkiismeretes munkájáról.=D>
Tulajdonomba került egy teljesen gyári állapotú evolution IX-es.Gergővel telefonon egyeztetve megbeszéltünk pár apró módosítást a halk és stressz mentes kb :340 lóerő eléréséhez.
Én meg is tettem a mindösszesen 25ezer ft-ba kerülő lépést ahhoz ,hogy ki engedjük a szellemet a palackból!
Majd pár óra programozás és örült száguldozás eredménye, egy tökéletes utcai ninja!:)
Az autó halkan suhan mint egy 1.6-os Skoda Octavia,de ha oda lépsz sem hangosodik.Az utastérben csak a turbó halk muzsikálását lehet észrevenni.
A kocsi egy komfortos erőgép lett.Tudom ezt nem mindenki szereti de a teljesítmény magáért beszél!
Nekem már egy kicsit elegem volt az éjszakai hó autózás hazaérte után még 2-3órát virrasztani a fül zúgás miatt.
Nem is ez a lényeg ,hogy halk vagy hangos hanem a lelkiismeretes programozást szeretem volna most nyilvánosan is megköszönni Gergőnek!Ritka ,hogy az embert nem verik át egy ilyen történetben.........
:)
Köszi Sanyi, örülök hogy tetszik ! Tényleg egész jókat lép a 9es ;) És már lehet Lájkolni is a hozzászólásokat :D
A mi autónk is "extrém gergősítést" kapott köszi még egyszer thumbs_up
Haltech-et is vállalsz?
Nem tudom hova kéne írni, de szerintem itt megfelelő.
Szóval!
Eladó Pectel E2 ecu nagyon olcsón... Gyári 3 lábas csatival. EvoIX-en volt eddig. Érdeklődőket várom priviben a részletekkel.
Van neki külön topik is, ott szerintem jobban megtalálják:
http://evoklub.hu/forum/forumdisplay...t-hirdet%E9sek
V.Gergő!
mibe kerülne hogy ezeket is tudd progozni?? mert szerintem így itthon eladhatatlan](*,)
ha csak pénzbe akkor kezdjünk gyűjtésbe :)
én vennék tengeraltjárót is de hát sajna nincs tengerünk, meg vezetni sem tudnám :mrgreen:
amúgy igen jó kis agy ez............
Van képviselet, aki tudja programozni;) Itthon eddig 5 grN-es versenyautó fut velük és asszem 9 utcai.
Akinek nem megfelelő az vehet más ecut (van bőven lehetőség) és bárkivel programoztathat, ilyen egyszerű...
Így veszi szinte mindenki az egész világon, így mennek a VB-n, IRC-n stb. Ez egy kifejezetten motorsport eszköz, ami más kérdés, hogy egy utcai autóban is tökéletesen el tudja látni a feladatát de szakemberek készítették szakembereknek.
Az imént írtam, hogy van épp elég olyan eszköz a piacon, amivel megteheted, hogy amatőrbe nyomkodod a gombokat. Az egyik legjobb ezek között a MoTeC, de ha nincs annyi pénz rá akkor lehet bármi más is.
Szted, ha veszel egy Gatmo-s evo 9-est vagy 10-est (pectel) hozzányúlhatsz az életbe is?
Ha veszel egy bármilyen wrc-t (magneti marelli, bosch, pectel) egy vagyonért akkor szabadon programozhatod magadnak?
Nem, és nem is akarja senki magának basztatni, sőt nem is engedi meg másnak se, hogy piszkálja.
Attól még az egy értékes, nagy tudású eszköz ami benne van!
Viszont ha veszel egy MoTeC-et és egy tapasztalt szakemberrel megíratod a programot az is le fogja zárni, mert az ő tapasztalatát és tudását beleadja azt kifizeted, de nem adhatja át neked, mert az nem eladó!
Ott viszont meg van a lehetőség, hogy pl. a motec vebsite-ján van egy alap/start program, a szoftver ingyenes, comm kábel kapható törölsz és úgy csinálod, ahogy akarod.
5 vs. 500 ez az arány nagyjából sokunkat meggyőz szerintem ugye mint "amatőröket".
Annak ellenére hogy nem vagyok programozó és nem is árulok ilyet ajánlom mindenkinek aki megteheti mert csak jót hallottam róla.thumbs_up
Nem tudjátok véletlenül, hogy az Osvátnak mostanában ki programoz, mert nem hosszú életűek a motorjai?
Szia !
Legjobb ha megírom Én, asszem rám gondolsz ! 3 hete programoztam nála egy utcai Amcsi importos Evo 9-t . A blokkot versenyautóból tették át, ott szűkítővel futott E85-el . Az amcsi autó hengerfejével + a benne levő 280 fokos Brian Crower vezérműtengellyel lett összerakva, "elvileg" gyári kompresszió . Teljesen fel volt szenzorozva az autó ( Lambda, EGT, MAP, kopogás védelem ) . Mivel sok ideje nem volt az ügyfélnek programozásra különösebben nem lett felhúzva. Másnap reggel mentek vele, az egyik dugattyú megrepedt és vitte magával az egész motort. Az összes log meg van az autóból, átnéztem 3-4x, semmi különösebb terhelést nem kapott ami ezt indokolná. A probléma valószínűleg az előélete volt a motornak. N-es autóban szűkítővel felhúzva sem tud nyomást kitartani a gyári a turbóval, így volt használva verseny körülmények között, ezt a terhelést kapta új korától fogva. Most pedig össze lett rakva egy új hengerfejjel, szűkítő nélkül és tengelyekkel. Az eddig szűkítővel használt motor gyári dugattyúja mechanikailag ezt valószínűleg nem bírja- . Versenyautóból kiszedett motorral csak okosan !
Többi motorjával nem tudom mi van, ahhoz semmi közöm !
Az utcai autóba épül egy 2.3 stroker, amihez minden segítséget és kedvezményt megkap !