valamilyen mart tárcsája van, de annyira kopott, hogy a szabályzás során szinte teljesen eltűnt..
(a kép csak illusztárció)
http://www.oktuning.hu/pics/ttippek/fekcso_nyito.jpg
Printable View
valamilyen mart tárcsája van, de annyira kopott, hogy a szabályzás során szinte teljesen eltűnt..
(a kép csak illusztárció)
http://www.oktuning.hu/pics/ttippek/fekcso_nyito.jpg
ez az xyz nem az amelyik szétfolyatta az olajat a ringen (a szlovák gyereknek)?
akkor miért nem hívtál fel, hogy mondjam meg, vagy adjak még egy lemezt???
na mindegy
alapjáratot nem fogunk tudni csinálni azzal a tuninggal...
nem nagyon emlékszem már rá, de valami hiányzott belőle.
még hibakódot se lehetett belőle olvasni,
check lámpa meg folyamatosan világít benne
Sziasztok!
A segítségeteket, a tanácsotokat szeretném kérni.
Tudom, hogy ez nem ide tartozik, de van egy régi suzukim és azon olyan furi a fék.
Az egész úgy kezdődött, azt vettem észre, hogy nem nagyon akart fogni a bal első kerekem, és egy kicsit jobbra húz az autó.
Elvittem szervizbe megnézték fékpadon, azt mondták, hogy nincs neki semmi baja.
Oké! Elvittem egy másik szervizbe, és kicseréltettem rajta mindent. Elöl kapott egy pár bontott, de jó állapotú féknyerget, mellé vadi új tárcsát, betétet. Hátul szintén új fékdobot és pofát cseréltek. Vadonatúj főfékhengert, vadi új fékerőszabályzót, és új gumi fékcsöveket tettek fel. Megnézték fékpadon, és jó volt minden. Akkor lehet, hogy velem van a baj?
Mikor fékezem, még mindig jobbra húz az autó, és ha lesatuzom akkor csak a jobb eleje fog.
Nem az a normális, ha belefékezem egyszerre fog a két első kerék?
Olyan érzés mintha késne a bal eleje, és nem is fogna olyan erővel mint a jobb.
Azóta direkt mentem már egy pár ugyan ilyen suzukival, annál ha belefékeztem akkor egyszerre satuzott a két első kerék.
Köszönöm szépen a segítségeteket.
Nimród
pumpáld fel 2x3x mielött lesatuzod, ha úgy jó akkor lehet kerékcsapágyas a verdád és kipofozza a fékbetéteket menet közben.(ellenkező oldalt mint ami satuzik)
de lehet a lengéscsillapítód is szar és pattoga kerék, és fékezésnél pont nincs azon a keréken terhelés és azért satuzik be az .(az az oldal ahol satuzik a kerék)
De ezeket a szerelődnek illett volna megnéznie.
üdv
Szia!
Az lehet, hogy a kerékcsapágy miatt csinálja?
93 ezer km van az autóban. Már mindent kicsréltettem rajta, a kerékcsapágyat még nem. Ha többször fékezem egymás után, akkor is van a két kerék között különbség. A nyáron direkt elvittem az autót egy futómű beállitásra, ott azt mondták, hogy ki kéne cserélni a gátlókat is.
Ki is cseréltettem mind a négyet, Monroe márkájúra, és vadi új téli gumit tetettem fel mind a négy kerékre, Debica márkájút, a futóművet ehez állitották be. Megnéztem a keréknyomást, hogy egyforma legyen mind a négy kerékben, de ugyan úgy a bal első kerekem nem akar fogni. Fog csak nem olyan erővel mint a másik, és úgy érzem mintha elmászna a bal eleje. (mintha nyúlna a bal eleje)
Ezt a jelenséget főleg akkor csinálja, mikor szépen autókázom, és finoman fékezem. Ha taposom a féket egymás után töbször, akkor kevésbé észrevehető a külömbség, olyan mintha észhez tére a bal eleje is.
Ha hirtelen meg kéne álnom akkor csak a jobb eleje satuzik.
Kicsit húz jobra mikor fékezem, de szerencsére nem fordul keresztbe az úton. Akkor fékpadon mért mutatott jót? Lehet, hogy igazad van a kerékcsapágyam lehet a rosz, és ezt megis fogom nézetni.
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet!
Nimród
azért mert ott töbször pumpálgatják egymás után, és akkor már visszatér az alap állásba a betét.mikor sokáig nem fékezel a kerékcsapágy lógása miatt üt a tárcsád és , kipofozza a betéteket az alap állásból, tehát távolabb kerül,és igy nagobb utat kell megtennie mire hozzáér a tárcsához fékezéskor. ezért van hogy azon a keréken kissebb a fékerő.
ja és még a fémfékcsövet is megnézheted nincs e valahol megtőrve , és kissebb a kersztmetszete.
Igen értem amit mondasz, lóg egy picit a kerék és messzebbre üti a tárcsa a betéteket, ezért többet kell pumpálni a pedálon, a másik meg már régen hozzá ér. Ma felemeltem az autó elejét, és megmozgattam a kereket, hogy lóg-e a kerék csapágy. Szerintem nem lóg. Végig néztem a fém fékcsöveken is, hogy nincs- e valahol összelapulva, megsérülve. Nem láttam rajta semmit.
Ma felhívtam azt a Srácot ahol legutóbb volt az autóm szervizben, és azt monda, hogy majd egyeztetünk és megnézik. Már annyit költöttem az autóra és még mindig ugyan az a hiba. Azt tudom, hogy ezeken az autó típusokon nem olyan nagy a fékhatás, de akármit cserélnek rajta a hiba mindig megmarad. Már lassan kezdek hozzászokni.
Egy kis angol nem árt hozzá, de eléggé érthetően elmagyarázza mit is kéne csinálni . Ha valaki rak fel uj betétet meg tárcsát, kiprobálhatná ,hogy elsőkézből jöjjön info . http://www.essexparts.com/learning-center/Bed-in
szerintem minden versenyfékkel menő kolléga hasonló módon bevasalja a fékjeit. (én is)
Ugy csináld ahogy a srác a corvettel , tolod neki olyan 100-110ig aztán satu ( szerk : Az ABS ne kapcsoljon be, pont a határon ) , de ne állj meg, olyan 10-15re lassits és megint ugyan ez , ahogy ő is . Pár után hűtés és még egyszer . De amugy elmondja azt is ,hogy nem elég egyszer megcsinálni, mivel ha a fék nem üzemi hőmérsékleten van járatva akkor lekoptatja a réteget magárol és csinálhatod megint és szerintem azért elég ritka aki forgalomban hőmérsékleten tudja tartani őket, szoval rendszeresen meg "kell" csinálni .
hunevo6 : Azért gondoltam ,hogy érdekes mert a srác egy teljesen sima utcai cuccal csinálja meg . Látszik ,hogy lángra is lobban a terheléstől . Szóval nem csak versenyfékeknél hasznos .
a pfc nem fog füstölni soha. A lényeg az, hogy fokozatosan de egy alkalommal (azaz egy napon pl) egyre növekvő terheléssel idomítsd össze a cuccost. De ne egyből 200-ról padló mert akkor megrepedhet. Szépen nyugiba elsőre csak normál fékerőkkel aztán egyre nagyobb tempóval egyre nagyobbakat fékezz, de soha ne állj meg és soha ne krattyogjon az ABS ha netán lenne neked még olyan. A végén már satuzhatsz rendesen rendes tempóról (én olyan 150 ig viszem el a dolgot onnan lassítok) Majd ki kell hűteni, de nem agyament módon hanem szép lassú csorgással- pl 40-el krúzolsz 10-15 percet. Ennyi.
még valami, a pfc akkor lassít rendesen, ha hallod a tiszító furatok apró zenélését lassítás közben- mint amikor a szél búzát fúj olyan a hang kb.
Köszönöm!
Én inkább finomkodom!