1-13, összesen: 13

 1. #1
  Rezidens Silva avatarja
  Csatlakozás dátuma
  2013. 08.
  Hsz-ok
  465

  Szuper

  Nekem most lett először saját használatú ( céges ) autómata kocsim. Minden alap elvemmel ellenkezett. (diesel + autómata + start stop + német préHmium) DE Imádom! 8 gang, relative erős motor 6.9 es fogyi. Annyira kényelmes, jó vele közlekedni. Voltam Bologna ban nemrég vele. Eddig cserélgettük a sofőröket az úton, most mérges voltam, hogy meg kell állni pisilni. Egybe simán le vezettem. Hihetetlenül pihentető és kellemes érzés vele minden napokban és hétvégén is közlekedni. ROhadt vonóhorog hiányzik csak róla, hogy tökéletes autó legyen.

  Gyönyörűen és gyorsan vállt. Sok régebbi prémium autót vezettem régi típusú autómata és DSG váltóval is.(Csúcs BMW k, audik, Porschek...)(2000 - 2010 ig) Mindet rühelltem, mert annyira lassan, darabosan és rosszul dolgozott. Kereszteződésekből nem lehetett velük gyorsan "kilőni". Kanyarba a kigyorsítási pontok előtt már jóval el kellett tolni, hogy magához térjen addigra. Nehézkes volt az egész. Most viszont megtértem. Gyönyören lehet rajzolni vele. Pont annyira rúgja el magát, hogy szépen forduljon. Rajtolni is lehet rendesen, anélkül, hogy a fék+káz kombóval elő feszítené az ember a hajtásláncot. R ből D be és vissza is gyorsabban rakja magát Y ozásnál, mint én a manuval normál esetbe tenném. A pesti dugóban araszolás pedig maga a csoda... De a régi rossz beidegződések miatt nehéz volt ezt elhinni. Ami biztos vagyok benne, sokunkba ugyan úgy megvan a rossz tapasztalatok miatt.

  Szerintem olyan okos hajtáshoz, mint az X nek van jobban is passzol egy "füles" váltó. A mechanikus diffis, naturista autókhoz pedig a manuál. Viszont ez egy olyan fejlődés, mint mikor karbiról mechanikus befecsire, majd Injectorra váltott az autóipar. Megszakítós gyújtás ról hall jeladósra. Szívó ról turbóra... Ha színtiszta mechanikus élményre vágysz az evo szerintem már nem azt adja. A HF integrale ból át ülve, hirtelen komoly, ügyes sofőrnek éreztem magamat.(pedig nem vagyok egy Makkinen) Az evo pontosan azt csinállta amire gondoltam. Pont úgy! Az els "öröm autózásnál" olyan tempót mertem vele autózni, power slide olni stb... amit előtte maximum a PlayStation ön mertem... Össze se lehet hasonlítani a hisztis lanciával. Amivel ha gyorsan akartál jobbra kanyarodni, féktávon lengetted először balra és reménykedtél h jól terheled át, nem a padkára adja ki a kanyar, hanem az útra . Ehhez képest az V ösöm videó játék szerű vezetési élményt ad. Abból át ülve egy GTR be, vagy ne adj isten egy TT be meg hatványozottan ezt érzed. A Purista színtiszta vezetési élményért egy Super Seven be kellene ülni, vagy valami régi Karbis Tütés, mecha RWD autóba. Rásegítés, Computer, ABS ... nélkül. Amiben villany csak a gyujtásba és a világításba kering. (esetleg egy motorvezérlés, hengernekénti pillangóval megengedett... ha nem akarok a karburálással szívni Szigorúan ALPHA-N re)

  Smore VI osát vezettem Szekis átalakítóval amibe egy Tolós váltó volt. SPORTos kocsiba nekem az volt eddig a non plus ultra. Flat Shift el, stb... Az a Mechanikus érzés maga volt a csoda. Mikor féktávon tolod vissza fokozatról fokozatra, maga az erőhatás is segít a lassulásnál. Imádtam. Mikor gyorsít ki meg csak húzod magadra a fokozatokat . Egyhelyben állva meg mikor teszed az 1 est és Ránt a bódé, meg a hang hozzá .Formula Renault is vezettem előtte, emiatt nem volt új az élmény. De egészen más egy Forma autóba, meg egy családi Sedanba utcán átélni ezt!

  Bocsi, hogy szét offolom a Topicot Nagyon tetszik ez a téma !

 2. #2
  Rezidens MES-Racing avatarja
  Csatlakozás dátuma
  2006. 10.
  Hely
  Budapest
  Hsz-ok
  3.482

  Alap

  Idézet Silva: Hozzászólás megtekintése
  (esetleg egy motorvezérlés, hengernekénti pillangóval megengedett... ha nem akarok a karburálással szívni Szigorúan ALPHA-N re)
  Mindennel egyet értek kivétel ez alól az ALPHA-N, ami ugyancsak egy őskövület, figyelmen kívül hagy nagyon sok fontos motor paramétert, ebből adódóan szinte csak padlógázon használható igazán jól.
  MES-Racing
  motorsport electronic solutions
  www.mesracing.hu / info@mesracing.hu

 3. #3
  Rezidens SomaG avatarja
  Csatlakozás dátuma
  2017. 11.
  Hely
  Ajka
  Hsz-ok
  682

  Alap

  Nekem is tetszik a téma ezért mentem bele...  Idézet MES-Racing: Hozzászólás megtekintése
  Mindennel egyet értek kivétel ez alól az ALPHA-N, ami ugyancsak egy őskövület, figyelmen kívül hagy nagyon sok fontos motor paramétert, ebből adódóan szinte csak padlógázon használható igazán jól.

 4. #4
  Rezidens Silva avatarja
  Csatlakozás dátuma
  2013. 08.
  Hsz-ok
  465

  Alap

  Idézet MES-Racing: Hozzászólás megtekintése
  Mindennel egyet értek kivétel ez alól az ALPHA-N, ami ugyancsak egy őskövület, figyelmen kívül hagy nagyon sok fontos motor paramétert, ebből adódóan szinte csak padlógázon használható igazán jól.
  Pont ezért jó . Marad Füstölős tűzokádós, durrogós, torpanós ... wartyogós.(hétköznap, télen, magasba melegbe... rosszul működő setup) Ami neked elviselhetetlen lenne, mivel ezzel foglalkozol! Maximalista vagy, gondolom. Ez a hozzáállás kell is. Viszont néha pont az a jó 1-1 tuning autóba ami miatt más nem szeretné. Mai napig hatalmas élményként emlékszem vissza az 1 esGTi golf omra. 1.8 16v, emelt kompót, dupla dello, nagy tengelyek ... Nem lehetett vele hidegen rendesen menni. Habogott, hisztizett, prüszkölt. Ha egy pillanatra nem pöcögtettem a gázt már fulladt is meg. Kéziféket azóta se húztam annyit kocsiba mint abba! (bal láb fék nem játszik, ha közbe váltani is kell). Ha el rontottam az első indítást, utána kín szenvedés volt életre kelteni. Volt egy Külön kapcsolóm, ami direktbe adott 12V ot a trafónak, hogy szebben induljon ) De ha egyszer be melegedett... Áhhh maga a menyország! 8000 ig mertem forgatni, mivel rev limit nem volt benne. Ha nem figyelsz szét repül. Annyira érzékeny volt a gázpedál és direkt, ha kicsi döccenőn mentem át és nem feszítettem meg a lábam, ugrott egyet a kocsi. Rendesen "ugatott" gázfröccsre. Ezt egy modern autó képtelen lenne vissza adni. Minden egyes indítás, megtett méter épp ezért volt vele jó. Össze kellett csiszolódni a kocsival. Rajtam kívül nem is nagyon tudta más vezetni. Maganak építettem, ismertem minden egyes csavarját. Mi - miért és hogyan működik benne. Ezt egy "steril" "tökéletes" autó sosem fogja tudni. Emberi természet, hogy a kis hibákat szépségként tudjuk értelmezni.( pl: Cindy Crawford ) Az egyes karcoknak, alkatrészeknek , viccesen működő autóknak története lesz...
  Egy tökéletesen működő hasonló teljesítményű autó (Pl type-r honda) soha nem tudja ezt az élmény faktort. Lehet velem van a baj, de ha "tökéletes" egy autó azt nem élvezem.

  Map korrekciós, hőfok jeladós(többesszámba), aktív Lambdás és Knock os széttáblázott zűrhajó is tud jó lenni. De onnantól már csak kis lépés a villanygáz... (ami szintén tud qva jó lenni) nah de onnantól tényleg légyfing a gázelveszegetős kipörgés gátló majd stabilitás controll... Ami megöli a bulit. Nagyon sok átépítést látok mostanába amibe a veterán szerű vasakba M880 és ahhoz hasonló tudásszintű ECU kerül. (vagy még komolyabb). Ami nekem teljesen megöli az autó karakterét. Lada VEMS el stb... (tudom, hogy a VEMS nem egy kaliber...)

 5. #5
  Rezidens SomaG avatarja
  Csatlakozás dátuma
  2017. 11.
  Hely
  Ajka
  Hsz-ok
  682

  Alap

  Aztaaaa, ezeket a sorokat olvasva elfog a nosztalgia láz. A jó öreg GTI Bosch K-Jetronic mechanikus befecskendezés, mezei megszakítós gyújtás. Villany a világításban és az önindítóban ahogy fentebb elhangzott. A gázreakció valami szenzációs. Persze nem egy műszer, de élt az autó. Nekem Sciroccom volt az első generációs 1.6 GTI 8 szelep semmi extra, de valami brutál ahogy lehetett vele közlekedni. Pont 1 évvel volt öregebb nálam, de 17 évesen olyan volt mind ha most az újgazdag ficsúrt beülteted az AMG-be. A romjaiból támasztottuk fel vaterral, kilógott az üléssín az alján gyakorlatilag életveszélyes volt, de amikor megváltam tőle nem sok kifogást lehetett találni a kaszniban, bár a motor és a váltó már megért volna egy generált. Ha most meglenne basszus lenne fellingje az tuti. Pedig a maga 110 lóerejével ma már sehol sincs a pályán, de az a 110 LE az nem az a 128 ami a mai TSI-kben van.

  Meg persze közben beléptem az utáljuk a német autókat klubba, úgyhogy saját pénzből VW szóba sem jöhet, de egy 1.6 VTI Civic még tuti hogy fog állni az udvaron. Az már más generáció de szerintem a világ legjobb motorja. 6000 felett VTI tartományban olyan mind ha hátba rugnának, nem beszélve a hangról. Turbó motor olyan hangot soha nem fog produkálni mint a VTI amikor elkezded huzatni, és olyan mind ha soha nem lenne vége...

 6. #6
  Rezidens SomaG avatarja
  Csatlakozás dátuma
  2017. 11.
  Hely
  Ajka
  Hsz-ok
  682

  Alap

  Na most szétoffoltuk a topicot...

 7. #7
  Rezidens Silva avatarja
  Csatlakozás dátuma
  2013. 08.
  Hsz-ok
  465

  Alap

  Idézet SomaG: Hozzászólás megtekintése
  Aztaaaa, ezeket a sorokat olvasva elfog a nosztalgia láz. ...
  Életem első saját autója : Motorblokk a csomagtartóba, kábelköteg tőbe elvágva. Úgy vettem 90 000 Ft ért.. 1 év szenvedés, alkatrész gyűjtés. Rohangálás és rengeteg szerelés után kelt életre. A videó előtt egyszer indult el. Ez a 2. indítás. A befecsi rendszer nem éppen Gyári jellegű volt ( Audi, Porsche és Escort RS turbó alaktrészekből raktam össze ) 1.6 8v volt.

  A másik 1 est ami kislámpás volt egy mellék utcába talállltam. Szétrohadva... https://img.carstyling.com/usercars/...1267297190.jpg Ebből lett a Piros...


  Ezekkel a vasakkal is vannak jó stroyk, lehe tmajd az EVO -m topic jába meg írom. Itt most abba hagytam az OFFOT.

 8. #8
  Rezidens MES-Racing avatarja
  Csatlakozás dátuma
  2006. 10.
  Hely
  Budapest
  Hsz-ok
  3.482

  Alap

  Idézet Silva: Hozzászólás megtekintése
  Pont ezért jó . Marad Füstölős tűzokádós, durrogós, torpanós ... wartyogós.(hétköznap, télen, magasba melegbe... rosszul működő setup) Ami neked elviselhetetlen lenne, mivel ezzel foglalkozol! Maximalista vagy, gondolom. Ez a hozzáállás kell is. Viszont néha pont az a jó 1-1 tuning autóba ami miatt más nem szeretné. Mai napig hatalmas élményként emlékszem vissza az 1 esGTi golf omra. 1.8 16v, emelt kompót, dupla dello, nagy tengelyek ... Nem lehetett vele hidegen rendesen menni. Habogott, hisztizett, prüszkölt. Ha egy pillanatra nem pöcögtettem a gázt már fulladt is meg. Kéziféket azóta se húztam annyit kocsiba mint abba! (bal láb fék nem játszik, ha közbe váltani is kell). Ha el rontottam az első indítást, utána kín szenvedés volt életre kelteni. Volt egy Külön kapcsolóm, ami direktbe adott 12V ot a trafónak, hogy szebben induljon ) De ha egyszer be melegedett... Áhhh maga a menyország! 8000 ig mertem forgatni, mivel rev limit nem volt benne. Ha nem figyelsz szét repül. Annyira érzékeny volt a gázpedál és direkt, ha kicsi döccenőn mentem át és nem feszítettem meg a lábam, ugrott egyet a kocsi. Rendesen "ugatott" gázfröccsre. Ezt egy modern autó képtelen lenne vissza adni. Minden egyes indítás, megtett méter épp ezért volt vele jó. Össze kellett csiszolódni a kocsival. Rajtam kívül nem is nagyon tudta más vezetni. Maganak építettem, ismertem minden egyes csavarját. Mi - miért és hogyan működik benne. Ezt egy "steril" "tökéletes" autó sosem fogja tudni. Emberi természet, hogy a kis hibákat szépségként tudjuk értelmezni.( pl: Cindy Crawford ) Az egyes karcoknak, alkatrészeknek , viccesen működő autóknak története lesz...
  Egy tökéletesen működő hasonló teljesítményű autó (Pl type-r honda) soha nem tudja ezt az élmény faktort. Lehet velem van a baj, de ha "tökéletes" egy autó azt nem élvezem.

  Map korrekciós, hőfok jeladós(többesszámba), aktív Lambdás és Knock os széttáblázott zűrhajó is tud jó lenni. De onnantól már csak kis lépés a villanygáz... (ami szintén tud qva jó lenni) nah de onnantól tényleg légyfing a gázelveszegetős kipörgés gátló majd stabilitás controll... Ami megöli a bulit. Nagyon sok átépítést látok mostanába amibe a veterán szerű vasakba M880 és ahhoz hasonló tudásszintű ECU kerül. (vagy még komolyabb). Ami nekem teljesen megöli az autó karakterét. Lada VEMS el stb... (tudom, hogy a VEMS nem egy kaliber...)
  Teljesen értem, átérzem amit írsz.
  Akkoriban bármi jó tudott lenni amit élvezni is tudott az ember még ha félig szar is volt valójában, jó volt a simson is P20 karbival, rezonátor dobbal, tűreszelővel portolt hengerrel, csiszoló vásznon lecsiszolt emelt kompressziós hengerfejjel, óriás őrület volt ha 4.-ben elmentél a gyári mellett...

  Engem valahogy mégis az utolsó pár sorodban leírt elektronikai megoldások halmaza érdekel, még akkor is ha valójában az esetemben semmi értelme sincs, mert lehet az utcai motoros zsigulit se tudnám kiautózni..... de ez már az én bajom.
  MES-Racing
  motorsport electronic solutions
  www.mesracing.hu / info@mesracing.hu

 9. #9
  Rezidens MES-Racing avatarja
  Csatlakozás dátuma
  2006. 10.
  Hely
  Budapest
  Hsz-ok
  3.482

  Alap

  Idézet Silva: Hozzászólás megtekintése
  Életem első saját autója : Motorblokk a csomagtartóba, kábelköteg tőbe elvágva. Úgy vettem 90 000 Ft ért.. 1 év szenvedés, alkatrész gyűjtés. Rohangálás és rengeteg szerelés után kelt életre. A videó előtt egyszer indult el. Ez a 2. indítás. A befecsi rendszer nem éppen Gyári jellegű volt ( Audi, Porsche és Escort RS turbó alaktrészekből raktam össze ) 1.6 8v volt.

  A másik 1 est ami kislámpás volt egy mellék utcába talállltam. Szétrohadva... https://img.carstyling.com/usercars/...1267297190.jpg Ebből lett a Piros...


  Ezekkel a vasakkal is vannak jó stroyk, lehe tmajd az EVO -m topic jába meg írom. Itt most abba hagytam az OFFOT.
  Sajnos az esetemben szóba se jöhetett a NSZK technika, a lehetőségem akkoriban a féltestvér NDK-s trabantig jutott, nem volt az rossz akkor...

  Aztán amikor kicsit tudtam "jobb" használt kocsit venni, akkor az már Swift GTi MK1, MK3 volt ami motortechnikai fejlettségben jóval előrébb járt mint egy I-es Golf Gti, ezért arra már csak egy kipufogó, könnyített lendkerék, olajhűtő, egy jól megírt chip kellett és simán forgott 8400-at. Azóta is a japán vonallal szimpatizálok.
  MES-Racing
  motorsport electronic solutions
  www.mesracing.hu / info@mesracing.hu

 10. #10
  Rezidens D16V avatarja
  Csatlakozás dátuma
  2009. 02.
  Hsz-ok
  1.181

  Alap

  Adminok!

  Ezt a témát lehetne folytatni (eddigieket áttenni) egy új topicba, mindenki berakhatná a régi "szarjait", tök jó a téma, van lelkesedés is ))
  Szerintem mindenki szívesen nosztalgiázik kicsit...

 11. Az alábbiaknak tetszik D16V hozzászólása:


 12. #11
  Szuper Moderátor carkillerz avatarja
  Csatlakozás dátuma
  2009. 03.
  Hely
  III.ker - Isaszeg
  Hsz-ok
  7.135

  Alap Nosztalgia offos vasak, első szeretett vagy nagyon utált autók vélemények

  Közkívánatra tessék aztán írjatok bele

 13. 3 tagnak tetszik carkillerz hozzászólása:


 14. #12
  Rezidens D16V avatarja
  Csatlakozás dátuma
  2009. 02.
  Hsz-ok
  1.181

  Alap

  Idézet MES-Racing: Hozzászólás megtekintése
  Sajnos az esetemben szóba se jöhetett a NSZK technika, a lehetőségem akkoriban a féltestvér NDK-s trabantig jutott, nem volt az rossz akkor...

  Aztán amikor kicsit tudtam "jobb" használt kocsit venni, akkor az már Swift GTi MK1, MK3 volt ami motortechnikai fejlettségben jóval előrébb járt mint egy I-es Golf Gti, ezért arra már csak egy kipufogó, könnyített lendkerék, olajhűtő, egy jól megírt chip kellett és simán forgott 8400-at. Azóta is a japán vonallal szimpatizálok.
  Laci emlékszel a Speed kupára a Bécsi úton? Az Mk3 GTi azért akkor csúcs gépnek számított...(nekünk...) Golf I-el azt hiszem 3-an voltuk össz-vissz...

  http://www.duen.hu/fotoalbum/speed-p...o?sorozat=3488

 15. Az alábbiaknak tetszik D16V hozzászólása:


 16. #13
  Rezidens MES-Racing avatarja
  Csatlakozás dátuma
  2006. 10.
  Hely
  Budapest
  Hsz-ok
  3.482

  Alap

  Idézet D16V: Hozzászólás megtekintése
  Laci emlékszel a Speed kupára a Bécsi úton? Az Mk3 GTi azért akkor csúcs gépnek számított...(nekünk...) Golf I-el azt hiszem 3-an voltuk össz-vissz...

  http://www.duen.hu/fotoalbum/speed-p...o?sorozat=3488
  Hogyne, pici pénzért lehetett tanulni vezetni, mindig szuper volt a hangulat.
  Nagyon ügyes srácok mentek, akik már akkor is nagyon tudtak vezetni (Fiat X1/9, E30 M3, Patyi Laci Corsa, Csendes Lada...)

  Aztán később volt még a rendőrségi kiképző telep, aztán talán már csak a Minirally maradt, illetve az azóta is működő Frt.

  Akkor legalább mentünk jeligére....

  MES-Racing
  motorsport electronic solutions
  www.mesracing.hu / info@mesracing.hu

 17. 5 tagnak tetszik MES-Racing hozzászólása:


Téma információ

Tagok nézik épp a témát

Jelenleg 1 olvasó nézi ezt a témát. (0 tag, és 1 vendég)

Hozzászólás szabályok

 • Nem nyithatsz új témát
 • Nem szólhatsz hozzá
 • Nem csatolhatsz fájlt
 • You may not edit your posts
 •  
 • BB kód bekapcsolva
 • Smileyk bekapcsolva
 • [IMG] kód bekapcsolva
 • [VIDEO] kód bekapcsolva
 • HTML kód bekapcsolva