Aki tud németül feltétlenül nézze meg!
Ígéretes autó! Nekem tetszik! Futkososnak jó lenne
Aki tud németül feltétlenül nézze meg!
Ígéretes autó! Nekem tetszik! Futkososnak jó lenne
Naggyon komoly lesz, már néztem én is.
Abszolút el tudnám képzelni munkábajárósnak én is. Nem is kell nagyobb, meg igazából erősebb se.
Szerintem jó húzás a Toyotától hogy a WRC alapjaira csinált egy utcai GR Yarist. Lesz rá piac. A hybrid flotta miatt meg bőven van kvótája kidobni egy kevésbő zöld autót szóval darts nyelven ez szerintem BULL!
https://totalcar.hu/tesztek/2020/02/...ta_yaris_2020/
Itt a másik véglet.
A cikket nem feltétlen az autó miatt, hanem a vezetési élmény kiradírozása miatt érdemes elolvasni.
Csikós mesternek van hozzá érzéke, hogy ezt átvigye a cikkein keresztül a magunkfajta - tudjuk miről beszél - polgárok fejébe.
Mennyi lehet reálisan majd az ára?
Az nem kevés.... ez ugye csak 3 hengeres, 3 ajtós, manual váltós...
Nálam az összehasonlítás a Ford Focus RS, illetve a Honda Civic TypeR
Találtam hivatkozást az árára:
https://www.toyotaarlington.com/blog...is-gr-4-specs/
The GR Yaris will come in two available trims: RZ First Edition for 3.96 million JPY ($36,040) and RZ High-performance First Edition for 4.56 million JPY ($41,494). The RZ First Edition trim will feature customized front grill, front side diffusers, rear spoiler, and rear bumper. The RZ High-performance First Edition will have the same as the RZ First Edition plus high-performance equipment for increased performance limits. It will also feature BBS forged-aluminum, matte black wheels.
Egyébként feketében nagyon tetszik.
A Ford focusokkal sok a gond. És akkor finoman fogalmaztam. Nehezen tudom elképzelni H a Toyota olyat adjon ki a kezéből. A Honda meg jó csak elöl kapar.
Amit írtál árak reálisak. Amíg ide ér szerintem belefut abba a zónába amit írtam. Nekem csak az nem tetszik H egy fostos torzenert felárat kérnek. És ugyan csak 3 henger 1.6 de szerintem a 400at gyárilag bírni fogja és lesz hozzá aftermarket lsd is.
Es legyunk őszinték: inkább 3 henger 1.6 turbo összkerék mint opel ampera. Külsőre amúgy nekem is nagyon tetszik. És állítólag gyárilag karbon lesz a tető.
Utoljára szerkesztette: kicsievo; 2020. 02. 11. 18:36-kor
Ezzel teljesen egyet tudok érteni ha az ember egy nagy teljesítményű munkábajárós autót akar.
Egyébként a yaris akkor is csak yaris ha nagyon erős és a WRC-ből született, ha azt nézzük hogy hétköznapi használatra szeretnénk nem sokan szeretnénk szerintem, már csak a mérete miatt sem. (mondjuk én kisautóbuzi vagyok úgyhogy nekem mindegy)
DE, gondolkozzunk csak racsing műhely szemmel:
Adott egy autó ami majdnem gyáriba tudja az R4 paramétereit ha felfelé kerekítek 50 k EUR-ért. Ehhez lapátoljunk hozzá akár még 10 k-t - szerintem feltippeltem - hogy versenykész állapotban legyen. Nevezzük ezt a csomagot N-es autónak. Optimalizáljuk a motor teljesítményét és valahonnan vásároljunk rá egy szekvenciális váltót, (gyanítom Sadev pajtás már programozza a CNC-t.) meg valami futóművet. Szerintem még nem járunk 100 k EUR-nál és már majdnem R4-es autóban ülünk ami nem mellesleg gyári.
Egy Oreca kit 108 k EUR ha jól emlékszem és ahhoz még kell egy erősen átalakított bódé és akkor még mindig sok a fejvakarós történt.
Szóval nem lepődnék meg ha néhány éven belül megjelenne akár a magyar mezőnyben a proto (EVO X) car-ok helyett vagy akár a gyémántosokat is kivenné a sorból...
Eszembe jutott az utolsó hozzászólásom amikor benéztem a 4turbo.pl-re.
https://www.4turbo.pl/
Hoppácska milyen menüpont jelent meg? Bizony bizony a közeljövő R4-e.
LSD, gátló, stabilkar csak a kezdet.
Nem mellesleg:
https://rallycarsforsale.net/ads/toy...gr-rally-cars/
Oreca kit alatti áron komplett autó.
Szóval lassan megjelennek szerintem a magyar mezőnyben is, és valószínűleg nem az R5-öt fogja váltani.
Ha valaki esetleg vezetett GR Yarist ossza már meg az élményeit... Nekem szimpatikusnak tűnik a jármű.
Egyre jobban tetszik nekem, mindenhol agyon dicsérik, sokszor nem is értem, mert olyan kocsikkal hasonlítják össze ami messze más kategória és azért valljuk be az 1,6 3 henger az elég szerényke.
azért az a 265/35/18-as gumi komoly rajta.
Toyota Yaris GR EVO XI......
Vizen is mókás
Jó lehet ez.
Zalaegerszegen a városi gyorson ment egy, ha jól láttam be se volt csövezve, szerintem a szervezőé lehetett vagy valami közeli harcosé, de mindegy is.
Szépen mozgott és nem tűnt kalória szegénynek.
1.6 3 henger ide vagy oda.
A nyomorult R5-ökben is 1.6-os motor van. Igaz még 4 hengeres de számít ez?
Ha a lökettérfogat meg a turbó megvan, ráadásul játékos 4WD-vel kiegészítve nem túl nagy bódéban nem hiszem hogy komoly probléma lehet.
Valljuk be csak jobban szeretjük a páros számokat... 4 - 6 - 8 - 10 - 12 ... 16-na ezt azért ne.
Írtam is fentebb hogy nagyjából EVO fenntartási áron lehet racsingolni vele, meg R5-öket kergetni.
Szerintem sokan meglovagolják ezt a hullámot, ráadásul minden jóság van hozzá már a lengyeleknél is.
Jelenleg 3 olvasó nézi ezt a témát. (0 tag, és 3 vendég)