Célvonaliban viszont 10km/h különbség van a 2.0 javára, az nagyon sok.
Printable View
Én lehet, hogy benézek valamit, de szerintem csak 1km/h és ha jól olvasom a diagrammot a stroker csökkenti a távolságot a végén (bár lehet, hogy csak elvette a másik). De igazából, ha 10km/h , az se lenne mérvadó, mivel mindenki tudja, hogy a hideg milyen hatással van egy turbós autóra. És ez csak az egyik különbség, a többiről fogalmunk sincs. Felesleges ilyenekkel foglalkozni szvsz.
Ha megnézed mondjuk a nagy autos lapokat ahol tesztelnek minden szart , 0-100, 20-100, stb (főleg németek) akkor lehet látni, hogy 0.1-0.5 között minimum szór akár ugyanaz a teszt autó is. Szóval érdemben csak ugyanakkor lehet összehasonlítani őket.
Nekem ezt hozza be a link :
http://timeslip.hu/virtualisversenyd...tart=0&tav=1p4
Fapuma is felvihetné már az új setup-ot a timeslip-re, hogy minden a helyére kerűljön :o
Azt szeretném ha a megérkezett gyújtáserősítővel fel lenne rakva a program 2 bárra végre és a slicket is feltenném.
Na ha minden egybenmarad szezonvégére akkor méretni is kellene padon is :-)
Ha minden stimmelne akkor akár kellene 10.2-t is mennem.......idén még akarom hogy gyorsabb legyen, aztán a technika vagy támogat vagy mondja hogy fákk.... :-DDD
Szerintem elég jól ki van vesézve a stroker,én picit belekérdeznék,azthiszem erröl nem volt szó. Mennyibe fáj egy ilyen sztori? Gyári dugó hajtókar felujitás (csak példaként) 500 000, kovácsolt 2.0, 700 000, stroker 1 mill? Nagy álltalánosságba kérdezem,tudom kell 1 új csiga is a 2.3 hoz. Vagy senki nem meri összeszámolni!?:mrgreen: Vagy jobb nem összeszámolni?:mrgreen:
ez nagyon attól függ, hogy milyen minőségben strokerezel.
Én mindig a high-end kategóriát favorizáltam és eddig ki tartott mellettem a technika- szóval szerintem megéri.
Az olcsó alkatrészek és néha egy egy motor pukkantás hosszú távon biztos drágább mint tényleg rendesen megcsinálni.
Én azt gondolom 2-3 milla egy motor építés.
srácok
lesz valami az előzetesen említett görbékből? (azért kérdem, mert ténylegesen, a görbékkel lehetne,legjobban összemérni a 2 különböző motort...)
sebaj:) előbb -utóbb majd csak megjavul..;)
(fektettél bele te is és hunevo is elég energiát az itteni hozzászólásokba...ezek megkoronázása lesz majd, ha össze tudjuk hasonlítani a görbéket).... kivéve persze, ha majd a mi gyurink megint vicces kedvében lesz és előkapja a fotósoppot ... (no offense) :mrgreen:
Most, hogy mondod, el is felejtettem, hogy már 20 k volt benne, valami miatt csak az maradt meg bennem, hogy még a hónolás is látszott a hengerfalon, ezt benéztem b@ssz@meg, tényleg volt benne rendesen km :mrgreen:
Eszembe jutott, hogy valamikor mintha hallottam volna, hogy az igazi nagy versenyzők, minden verseny után szétszedik és újból összerakják a motorjukat, valami miatt nem assziciáltam a Te esetedre, de most már mindent értek :D
Az alábbi két video két különböző 4g63-at mutat, az első a híres "Bad Bish", 100-as, 2.3 motorral, a másik a már korábbról ismert IMI féle 2.0-as LR EVO. Mindkettő kb. 850 lóerős, de teljesen eltérő jelleggel. Azért is csatolom be ezeket, mert így egyértelműen látható a két kb azonos teljesítményű de nagyon eltérő jellegű motorépítés, ajánlom a belső nézetekben a ford.mérőt figyelni.
http://www.youtube.com/watch?v=-0NXFAmJA6I
http://www.youtube.com/watch?v=IYaqskg3Wh0
Egyébként felhívom mindenki figyelmét, hogy sokszor nagyon nehéz eligazodni a világ minden tájárol becsatolt dynok között, általában háromféle különböző teljesítmény közül az egyiket tüntetik fel a diagrammok, ezek: wheel power, eng. meas. power és végül az eng. corrected power. Ezzel még nem lenne olyan nagy gond, de sokszor nem írják oda, hogy melyikben értendő a diagramm. A másik gond, hogy sok helyen az a természetes, hogy E85-el vannak lemérve az autók, máshol az E98 a menő, máshol az USA 100, 94, 93 octane-szám, Europában meg szintén más kapható. Az egészet tetézi az, hogy sokan nemcsak a 100-as löketű motorokat hívják 2.3-nak, hanem pl. a 96-os löketű 2.2-eseket is. A hab a tortán, hogy maguk a padok is mást-mást, máshogyan mérnek. Ez csak azért írtam, hogy figyelmeztessek mindenkit a neten található különböző dyno grafikonokból levont esetleges helytelen következtetésekre.