22. oldal, összesen: 28 ElsőElső ... 122021222324 ... UtolsóUtolsó
421-440, összesen: 552

Rezidens bajno avatarja
    Csatlakozás dátuma
    2011. 07.
    Hely
    Mohacs-Miskolc,Steffisburg (Svájc)
    Hsz-ok
    2.010

Alap

Idézet simigeri: Hozzászólás megtekintése
    Gondolom ez főleg az Ukrán behozatalra lett kitalálva, s nem nagyon nézik az Osztrák határon.
    De ha mégis...
    Az Osztrak hataron eleg sokszor szokott teljes atvizsgalos,kipakolos nezelödes lenni...

Rezidens hunevo6 avatarja
    Csatlakozás dátuma
    2006. 10.
    Hely
    Budapest
    Hsz-ok
    6.567

Alap

én azon vagyok felháborodva, hogy amikor ez a cefre debütált még kb 120 forint volt a különbség a 95-ös benzinhez képest árban, úgy, hogy akkor a benya "csak" kb 300 forint körül volt. Ezt az árdifferenciát mostanra sikerült 50 forintra szűkíteni. Hogy a rákba??

Sikerült az üzemanyag kartellnek megint elérnie, hogy mivel kb 25-30%-al többet eszik a kocsid belőle, ne is jöhessen szóba mint alternatív üzem anyag. (tisztában vagyok vele, hogy jövedéki adó emelés volt a hivatalos ok)

Biztos vagyok benne, hogy ha holnap egy feltaláló rá jön hogy kell nyári kukaléből egy forintos adalékkal üzemanyagot csinálni akkor az is 400 forint/liter lesz egy év alatt....
    Kell egy jó program

3. 9 tagnak tetszik hunevo6 hozzászólása:

Rezidens
    Csatlakozás dátuma
    2009. 02.
    Hsz-ok
    3.230

Alap

Idézet hunevo6: Hozzászólás megtekintése
    Sikerült az üzemanyag kartellnek megint elérnie, hogy mivel kb 25-30%-al többet eszik a kocsid belőle, ne is jöhessen szóba mint alternatív üzem anyag. (tisztában vagyok vele, hogy jövedéki adó emelés volt a hivatalos ok)
    Én arra lennék kiváncsi, hogy ez üa kartell, vagy pénzéhes állam?

Csatlakozás dátuma
    2006. 10.
    Hely
    Budapest
    Hsz-ok
    6.567

Alap

Idézet simigeri: Hozzászólás megtekintése
    Én arra lennék kiváncsi, hogy ez üa kartell, vagy pénzéhes állam?
    én azt gondolom, hogy a kőolaj kitermelők/finomítók alapvető érdekét sérti minden alternatív üzemanyag. Ha az E85 fejét úgy lehet levágni, hogy rá bírják a kormányt, hogy emelje az árát a jövedéki adóval, az már jó nekik és nem számít ha nem náluk landol az az adó, hiszen őket csak az érdekli, hogy ne gondolkodjon a nép az E85-ben.

annyira sikeres a hadművelet, hogy már csökken is az E85-öt forgalmazó kutak száma...

Kell egy jó program

Adminisztrátor Miki avatarja
    Csatlakozás dátuma
    2006. 10.
    Hely
    Budapest
    Hsz-ok
    11.968

Alap

Discovery-n a "Hogyan készült"-ben volt etanolos rész, néha ismétlik. Már Henry Ford a T-Modellből is csinált cefrés verziót

A lényeg az volt amúgy, hogy a kőolaj alapanyagú üzemanyag töredékéért állítható elő, mutatták hogy hogyan, és utána két Saab 9-5-össel letesztelték hogy tényleg jobb-e az E85. Jobban gyorsult az etanolos kocsi. Konklúzió: hogy pár év múlva kiszorítja a benzint.

Namármost ezt a részt épp pár éve vették fel, és hogy mégsem így lett, több mint érdekes. Úgy tűnik, adókkal és egyéb szabályozókkal igyekeznek elérni, hogy ne érje meg, és ne terjedjen el. Kinek az érdeke?

Brazíliában réges-régen a cukornádból készült E85-tel mennek a kocsik, és Európa nagyrészén is lenne alapanyag, de hát...

Meg ugye arra szoktak még hivatkozni, hogy az etanol gyártásához óriási termőföldek kellenek, miközben éheznek az emberek. Politika...

Rezidens Robevo avatarja
    Csatlakozás dátuma
    2008. 09.
    Hsz-ok
    1.621

Alap

én azon vagyok felháborodva, hogy amikor ez a cefre debütált még kb 120 forint volt a különbség a 95-ös benzinhez képest árban, úgy, hogy akkor a benya "csak" kb 300 forint körül volt. Ezt az árdifferenciát mostanra sikerült 50 forintra szűkíteni. Hogy a rákba??

Biztos vagyok benne, hogy ha holnap egy feltaláló rá jön hogy kell nyári kukaléből egy forintos adalékkal üzemanyagot csinálni akkor az is 400 forint/liter lesz egy év alatt....
    Kapitalizmus + szabad piac mi? micsoda humbug....

Szemelyesen allithatom nektek amerika semmivel nem szabadabb piac mint annak idelyen a KGST volt.
    Csak itt nem az oroszok iranyitjak hanem amerika...

Rezidens
    Csatlakozás dátuma
    2008. 10.
    Hsz-ok
    1.953

Alap

Idézet Robevo: Hozzászólás megtekintése
    Kapitalizmus + szabad piac mi? micsoda humbug....

Szemelyesen allithatom nektek amerika semmivel nem szabadabb piac mint annak idelyen a KGST volt.
    Csak itt nem az oroszok iranyitjak hanem amerika...
    azért, ha itthon is annyi lenne a benya mint az USA-ban...

Rezidens FQ-400 avatarja
    Csatlakozás dátuma
    2008. 01.
    Hsz-ok
    4.291

Alap

A baj ott van, hogy keresik az alternatív energiaforrásokat, de ha valaki talál akkor az már nem jó. Pl még régen (nagyon régen több mint 10 éve), kitalálta apu, hogy az Osztrákoknál honos kegyetlen nagy szélkerekeket kéne letenni itthon. Végeredmény az volt, hogy nem jött össze a buli, mert a zöldek megtámadták, hogy: "a lapátok suhogása elzavarja a védett madarakat".....
    Ez volt az egyik ok, a másik meg, hogy az ELMŰ közölte, hogy nem veszi át az energiát. Jelenleg pl a bécsieknél úgy megy a dolog, hogy 10 évre előre garantálják, hogy ilyen áron bármikor átveszik az energiát. E85 azért más mert azt nem tudták megakadályozni, hogy terjedjen mint a futótűz, kell a pénz, mert szarul megy, hát adóztassuk meg. Következő az E95 lesz, mert ugye most a dízelek át fognak ugrani arra, mert kurva drága a dízel is. Arra is lesz adó, a végeredmény, hogy totál mindegy hova mész, fizetsz mint a katonatiszt. Ha ennyire hülye egy ország, hogy ezt hagyja akkor megérdemeljük, erre csak ezt lehet mondani.
    No meg ne feledjük el, hogy a kőolaj világpiaci ára, amire hivatkoznak, nem olyan szinten emelkedik mint itt nálunk a benzin balra-jobbra.... Mind1, sok hűhó semmiért, lényeg a lényeg, fizessünk. De ha már nem tudunk akkor szálljunk fel a BKV-ra és járjunk úgy dolgozni. Ja boccs, uh el is felejtettem, a BKV csődben van és szüntetik meg a járatokat.... Teremtsünk munkahelyeket, dehát nincs pénz, adóztassunk még egy picit, úgy is bírják, majd abból csinállunk munkahelyeket, aminek a vége az, hogy "Jáj nincs píz kirugunk pár embert". Volt olyan hónap itthon, hogy 10.000 kis és középvállalkozás zárt be. Egy hónap alatt. Jelzem, 10 millióan se élünk ebben az országban, ebből a kimutatások szerint 4 millió ember aki munkaképes (ha minden igaz) és ennek kb 50-60%-a állami alkalmazás. A maradékból meg havonta zárnak be cégeket.
    Lényeg a lényeg, úgy se fogja megtudni az ember, hogy miért csinálják, meg ki csinálja... A gond ott van, hogy hagyjuk.
    Utoljára szerkesztette: FQ-400; 2012. 05. 13. 19:06-kor
    Just for Fun

10. 4 tagnak tetszik FQ-400 hozzászólása:

Rezidens Robevo avatarja
    Csatlakozás dátuma
    2008. 09.
    Hsz-ok
    1.621

Alap

Idézet EVO-010: Hozzászólás megtekintése
    azért, ha itthon is annyi lenne a benya mint az USA-ban...
    igazabol amenyival olcsobb a benya itt kint annyival tobbet esznek a kocsik .... Ezen gondolkodtal mar?

Viszont sokkal tobbet keresnek az emberek atlagban. Igazabol ez nem is tartozik ide. A lenyeg hogy az olaj egy szervezet kezben van es ezert igazabol nincs is szabad piac az oljaban. Lehet meselgetni hogy van meg ez meg az , de a lenyeg hogy amig egy nagy szervezet iranyit addig az van amit ok akarnak...

Itt kint is ez az E85 igazabol halott otlet eddig. en pl meg nam is lattam kutnal E85 , pedig azt mondjak van mindenhol ...

a szegyen az hogy mar mindent mondtak miert is megy fel a benzin ara es eddig minegyik egy nagy mese, Grimm csak tanulhatott volna a mostani politikusok bankarok es olajosok-tol.

Ha ugyan onnan ugyan annyi vagy kevesebb emberrel ugyan abbol a csovekbol stb jon a nyers olaj , akkor mitol ment fel a bezin azota miota meghataroztak az arat pl 50 eve? Mondjuk a 200 szorosara? LOL mert fogy? hagyjuk mar...
    Megnovekedett kereslettol?? attol lejebb kene menni-e nem? ha a piac iranyitana vagy szabad lenne... stb

bocsi abba hagyom
    Utoljára szerkesztette: Robevo; 2012. 05. 13. 19:30-kor

12. Az alábbiaknak tetszik Robevo hozzászólása:

Rezidens
    Csatlakozás dátuma
    2008. 10.
    Hsz-ok
    1.953

Alap

igazabol amenyival olcsobb a benya itt kint annyival tobbet esznek a kocsik .... Ezen gondolkodtal mar?

Viszont sokkal tobbet keresnek az emberek atlagban...
    és ez a lényeg Robi

Rezidens FQ-400 avatarja
    Csatlakozás dátuma
    2008. 01.
    Hsz-ok
    4.291

Alap

Robi, ha jól tudom 44.000$ kint egy x-es. Az kb 10 guriga... Itthon 13 guriga forgalomba helyezéssel.... Többet kerestek és itt drágább minden.. Ne felejtsük, hogy a kereset 60%-a itt megy az államnak usa-ban ez ha jól tudom plafon 30%. No meg arányaiban a bruttó kereset kint többszöröse az itteniek. Átlag fizu itt 140 tarisznya havonta. Hozzá 440 forint egy liter benzin, 300 egy liter tej és ugyan ennyi egy kiló kenyér. De van 1000 forintért egy kiló kenyér is... És akkor még nem fizettel rezsit havonta meg nem vetted meg a 4 doboz kotont, hogy ne ugorjon be az egyenletes egy éhező száj....
    Just for Fun

Rezidens
    Csatlakozás dátuma
    2009. 07.
    Hsz-ok
    280

Alap

Nem tudom, hogy miért ennének többet, főleg, hogy az eladások több mint fele japán autó amikre azért nem jelemző a 6.2 V8. De amikor a nyáron megtettük a las vegas-grandcanyon távot odavissza meg mellé egy kis kirándulás (kb 1000-1100km) és 16.000 forint volt akkor azért nem voltam szomorú Igaz, hogy csak egy chevy cruze volt, de viszonlyag gyorsan, nagyon melegbe (53 fokot mutatott a hoover gátnál az autó ) zabált mint az állat magához képest.

Csatlakozás dátuma
    2006. 10.
    Hely
    Budapest
    Hsz-ok
    6.567

Alap

nem értem miért eszik egy amerikában eladott ford focus többet egy európában eladottnál. Ugyan az a blokk!

Miért kell az amerikaiaknak a 65 mérföldes maximális sebességhez V8-as motor???

Amcsiban 16500 dollár = 3,7M forint egy kettő literes focus elég jó felszereltséggel, nálunk ez a bringa 6.5 és 7 millió közt mozog, tehát mondhatni a duplája.

Itthon nettó 250.000 forint már jó fizunak számít ami ugye évi 13.000 dollár, mennyi is ott egy rendes fizetés?? Évi 40-50.000 dodó ugye?? Orvosok, értelmiségi emberek, pl mérnökök, vagy olyan diplomával rendelkező IT szakemberek mint én 100.000 dodó körül visznek haza. Miről beszélünk???

És akkor most jön az, hogy mennyi egy liter benzin ott kint, az ráadásul mennyivel jobb minőségű és ehhez képest mennyivel olcsóbb a kaja, a rezsi stb. Voltam kint hónapokig, tudom milyen nevetségesen olcsó az élet.
    Kell egy jó program

17. 2 tagnak tetszik hunevo6 hozzászólása:

Rezidens peterz81 avatarja
    Csatlakozás dátuma
    2012. 02.
    Hely
    Székesfehérvár
    Hsz-ok
    1.392

Alap

Szerintem ne feszegessétek a Magyarország vs. külföld összehasólitást,mert sajnos nagyon kevés helyen fogunk jobban szerepelni mint külföldi barátaink. Inkább csak mindenki dühös lessz,hogy mekkora szar van nálunk,mind1 miröl beszélünk.

19. Az alábbiaknak tetszik peterz81 hozzászólása:

Alap

nem értem miért eszik egy amerikában eladott ford focus többet egy európában eladottnál. Ugyan az a blokk!

Amcsiban 16500 dollár = 3,7M forint egy kettő literes focus elég jó felszereltséggel, nálunk ez a bringa 6.5 és 7 millió közt mozog, tehát mondhatni a duplája.

Itthon nettó 250.000 forint már jó fizunak számít ami ugye évi 13.000 dollár, mennyi is ott egy rendes fizetés?? Évi 40-50.000 dodó ugye?? Orvosok, értelmiségi emberek, pl mérnökök, vagy olyan diplomával rendelkező IT szakemberek mint én 100.000 dodó körül visznek haza. Miről beszélünk???

És akkor most jön az, hogy mennyi egy liter benzin ott kint, az ráadásul mennyivel jobb minőségű és ehhez képest mennyivel olcsóbb a kaja, a rezsi stb. Voltam kint hónapokig, tudom milyen nevetségesen olcsó az élet.
    Hunevonak adok igazat.
    EvoX itt 13MHuf ott 6MHUf kb újaonnan?....majd javítsatok ha nem ekkora a különbség, és nem hiszem hogy ezt a jópár millió forintot összehozza fogyasztásban.... :-D

Ja...látom kisebb a különbség ha FQ jól tudja.
    Evo 9-nél még talán félár volt annó....
    Quality in Financial Planning
    www.qfp.hu
    Független pénzügyi tervezés, befektetések külföldi alapokba

Rezidens Robevo avatarja
    Csatlakozás dátuma
    2008. 09.
    Hsz-ok
    1.621

Alap

nem errol beszelek ha nem arrol hogy a legtobb kocsi itt 3 ezer kobcenti felett van
    + ha boltba mesz akkor mondjuk minimum 10+ kilometert vezetsz . Ha meg elhagyod a nagyvarosokat akkor meg ez lehet 100+ is nagyon konnyen ... stb. Focus vagy nem egy teljesen atlagos amerikai meg a mi kornyekunkon is megy minimum 15 ezer milet evente. Na most minden csaladtagnak van kocsija mert mas keppen nem megy , ha csak nem a belvarosban laksz. akkor mondjuk anyu apu ket gyerek (atlag csalad) az mar minimum 16-20 eves korig (mi elottt befejezik a sulit)
    az gyakorlatilag 60 ezer mile /csalad/ ev. el lehet am errol is szamolgatni. Az biztos hogy jobb az elet itt kint, de nem kolbaszbol van a kerites itt sem...

Mondjuk ahogy te szamoltal az jol hangzik, de mondjuk azt tudod hogy a varos ado ahol lakom , szinten atlag csalad az 7.5 ezer dollar evente egy atlag hazra? Ez csak a varos ado.. egy kocsi biztositasa atlagban 1200 dollar evente szoval ha van 3 ...
    csak biztositasra meg hogy a varosban lakhatsz egy hazban az 10+ ezer rogton. nincs villany gaz viz stb benne. Aztan az orvozi biztositas/fo az egy atlagos 500 dollar havonta ... stb.PL ha bevezetek Brooklyn ba akkor csak a ket hidert oda vissza fizetek 25 dollart

Mondom jobb az elet, ezert vagyunk itt , de nem olyan egyszeru sem ahogy gondolod. De ez total mas tema.
    Az hogy kint laksz honapokig vagy letelepedsz az ket teljesen kulonbozo dolog anyagilag es maskeppen is. Sokan csak hoinapokra jonnek ki es mennek haza . ha mar itt laksz akkor a ugy is elsz mint masok , biztositas stb, mert muszaj.

Na mindegy , meg jegyzem nalunk olcso benzin NJ-ben szoval ez is allam fuggo.

Rezidens Robevo avatarja
    Csatlakozás dátuma
    2008. 09.
    Hsz-ok
    1.621

Alap

Idézet Fapuma8: Hozzászólás megtekintése
    Hunevonak adok igazat.
    EvoX itt 13MHuf ott 6MHUf kb újaonnan?....majd javítsatok ha nem ekkora a különbség, és nem hiszem hogy ezt a jópár millió forintot összehozza fogyasztásban.... :-D

Ja...látom kisebb a különbség ha FQ jól tudja.
    Evo 9-nél még talán félár volt annó....

a Zsani Fiestaja az 17 ezer dollar volt 1.6l az mebnnyi otthon? Egy alap Evo X mikor ki gurul az ajton az KB 36 -40 ezer dollar azon mulik milyen felszereltseg.

igazabol mindegy amugy, mert konyebb az elet itt kint. Szoval nem azt mondom hogy nehez stb. Csak az sem igaz ahogy sokan latjak vagy gondoljak. Mindennek meg van az elonye es a hatranya is. Nem veletlen hogy sokan elmennek innen is haza vagy mas EU orszagba.
    Utoljára szerkesztette: Robevo; 2012. 05. 14. 11:29-kor

Alap

a Zsani Fiestaja az 17 ezer dollar volt 1.6l az mebnnyi otthon? Egy alap Evo X mikor ki gurul az ajton az KB 36 -40 ezer dollar azon mulik milyen felszereltseg.

igazabol mindegy amugy, mert konyebb az elet itt kint. Szoval nem azt mondom hogy nehez stb. Csak az sem igaz ahogy sokan latjak vagy gondoljak. Mindennek meg van az elonye es a hatranya is. Nem veletlen hogy sokan elmennek innen is haza vagy mas EU orszagba.
    Ok.
    Azt szeretném ha lehetne élvezni büntető vám nélkül magánemberként a külföldi autóvásárlást olcsón.

Ok hogy kereskedők ne, de magánemberként jó lenne mondjuk évente 1x megkötéssel akár....
    Quality in Financial Planning
    www.qfp.hu
    Független pénzügyi tervezés, befektetések külföldi alapokba

24. 3 tagnak tetszik Fapuma8 hozzászólása:

Rezidens Tomó avatarja
    Csatlakozás dátuma
    2008. 01.
    Hely
    Szentendre
    Hsz-ok
    4.844

Alap

2-3 héten belül megyek Ausztria - Németország - Hollandia - Belgium) kört, ha tudom mikor indulok szólok.
    Mondjuk eddig nem tűnt fel, hogy minden kúton lenne E85 (de max. 500 Km-enként tankolok valami csak lesz )

Rezidens
    Csatlakozás dátuma
    2008. 12.
    Hsz-ok
    1.232

Alap

Idézet Tomó: Hozzászólás megtekintése
    2-3 héten belül megyek Ausztria - Németország - Hollandia - Belgium) kört, ha tudom mikor indulok szólok.
    Mondjuk eddig nem tűnt fel, hogy minden kúton lenne E85 (de max. 500 Km-enként tankolok valami csak lesz )
    Hálás lennék ha tudnál hozni nekem 2 kanna e85-öt a németektől.
    Bár lehet a héten megoldódik mert egyik kereskedő cimborának mennek ki hétvégén az emebrei és talán hoz nekem 3 kannával, de elég a link a csóka ezért még nem biztos.

A német gtr is felépül végre fél év állás után amit a redsunba csináltak és egy hét után eltört a váltóban az egyes fokozat villája, remélem küld majd adatokat logokat a kinti e85-ös üzemről, bár elég szarul jött ki ez az egész neki, sajnálom is szegényt 1 hét után meghalt a gépezet(szerintem nem szerelési hiba miatt) a rengeteg beleölt pénzt nem is számolva, azóta meg eltelt fél év úgy hogy nem ment vele 1 cm-t se. Én csak jót akartam neki is meg a redsun-osoknak is jöhettek volna kintről tucatszám a gtr-ek tuningra.

22. oldal, összesen: 28 ElsőElső ... 122021222324 ... UtolsóUtolsó

Téma információ

Tagok nézik épp a témát

Jelenleg 1 olvasó nézi ezt a témát. (0 tag, és 1 vendég)

Hozzászólás szabályok

• Nem nyithatsz új témát
  • Nem szólhatsz hozzá
  • Nem csatolhatsz fájlt
  • You may not edit your posts
  •  
  • BB kód bekapcsolva
  • Smileyk bekapcsolva
  • [IMG] kód bekapcsolva
  • [VIDEO] kód bekapcsolva
  • HTML kód bekapcsolva