Egyfelől, nem gondolo magam tapasztaltnak, még csak az elsőn vagyok túl, és csak 2.3-as autóztam saját magam, és azt is kis turbókkal. Nem tudok egy csomó mindent.
Azt, hogy 2.2-es lesz-e vagy sem még mindig nem döntöttük el véglegesen. Azt, hogy a 2.0 erősebb mint a 2.3 csak úgy tudnám megmondani, hogy ha előbb építettem volna egy kovácsolt 2.0-ás blokkot, de ennek nem láttam értelmét. Én azt gondolom, hogy egy autó lóerő adatát alapvetően a turbó légszállítási képessége határozza meg, majd a köbcenti, mivel azt az égésteret tudod üzemanyaggal tölteni. A nagy lóerős konfignál nem azért mennek kissebb térfogatra, mert az a kissebb térfogat miatt erősebb mint egy stroker, hanem csak azért, hogy bírja a nagy fordulatot egy még nagyobb turbóhoz. Szerintem egy kovácsolt 2.0-ás blokknak csak akkor van használati értéke, ha valaki tesz rá egy legalább (de inkább még nagyobbat) GTX35-ös turbót mivel az kell, hogy rendesen legyen töltésed még 9k körül. Így kapsz egy reálisan 700 lovas kocsit, de persze 5.500 tól fog valami lenni
nem szakmai véleményem:
Szerintem könnyedén lehet egy strokert 500 lóra csinálni és nem is kell agyig forgatni, 7000 körüli váltásokkal simán elboldogul. Azt meg már tudjuk, hogy konkrétan 9000 feletti fordulatot is elég jól bírja idáig a klubban soha senkinek nem esett szét amiatt, mert rövid időre, főleg félre váltásnál, illetve pánikszerű visszaváltásoknál a fordulat bőven meghaladta a 9000 rpm-et. Ha minden igaz Csabi a rekorder egy 9600-as adattal

Innen fogva nem igazán érzem a tulajdonosi létjogosultságot az elméleti matekoláson túl.
Neked hagy kérdezzem milyen kocsid van most és milyen a konfig benne?