Percröl percre okossabb vagyok!De akkor se értek mindent amit ide irtok!
![]()
Srácok, köszönöm az eddigi pozitív hozzászólásokat, de mivel ezidáig többen kritizálták a hozzászólásaimat, úgy gondoltam, hogy inkább nem akarom senki kedélyét tovább borzolni a téma továbbfolytatásával. Sőt, hogy még a lehetőségét is elvegyem annak, hogy soraimat bárki ujraolvasva rosszúl érezze magát, inkább kitöröltem őket. A magam vonatkozásában, talán jobb lesz a jövőben inkább olvasni ezt a jó kis fórumot mintsem "hülyeségeket" irogatni. Aki pedig mégis szívesen olvasta mindazt amit nem kis időráfordítással összeírtam korábban, attól ezuton kérek elnézést a törlés miatt.![]()
Utoljára szerkesztette: kormendi; 2012. 06. 25. 11:03-kor
Bár már biztos leírtam párszor, de mindig vannak újak: szóval a strokeresdit sztem én kezdtem itthon vagy 7 éve, de ha volt is másnak, én arról nem tudtam. Akkoriban még jóval kevesebb variáció volt, gyakorlatilag az "olcsó" 2,3-as, és a drága 2,2-es (94 mm löket) volt a választék.
Főleg az anyagiak miatt, de a nagyobb köbcenti miatt is a 2,3-asra esett a választásom, széria 4G64-es főtengellyel. Tökéletesen elégedett voltam azzal ami kisült belőle, egy 20G-s vagy Tomei vagy HKS turbóval nekem ez a tuti. Ebben lehet szerepe a személyes vonzódásomnak is a lentről menős motorokhoz, a szűkítős A-s autók és WRC-k mély nyomot hagytak bennem. Arról nem beszélve, hogy a konfig a versenypályán is bizonyított. Nyilván gyorsulást nem lehet vele nyerni, de kanyargós pályán ultra.
Az új motor építése előtt lett volna lehetőség más utat választani, én is szétnéztem hogy mik a lehetőségek, beszéltem "kinti szakértőkkel" is, akik többnyire az arányossága és sokoldalúsága miatt a 94 mm-es löketű strokert favorizálták, és manapság már van is olcsóbb megoldás erre, de mégis maradtam a 100 mm-es löketű 2,3-asnál. Hangsúlyozom hogy ez szubjektív, de én nagyon nem bántam meg!
Nem kellett volna kitörölnöd, nem számít ki mit gondol ez egy fórum.
Mindenkinek joga van olvasni és nem, ha szabályt sértessz akkor a moderátor tötöl.
nekem gyorsulásra van evóm, az itteniek 90%-a azt monja az evó az rallyra való meg pályázni.... :-) Naés....ez az evós fórum és itt vagyok.
Gyorsulásra másrészt szerintem meg egy autó sem való ennyi erővel :-D
Az én topikomba írhatsz, megengedem :-D Én kommunikálok mindenkivel, munkahelyi ártalom :-)
Quality in Financial Planning
www.qfp.hu
Független pénzügyi tervezés, befektetések külföldi alapokba
Hát ez fos. Ezt szerettem volna csak mondani.
Sajnálom, hogy ez a vége, mert kifejezetten érdekelt is.
Nem, mindenki csak sejt és tapasztalja a sajátját.
Mivel nincs olyan jól eleresztve senki hogy legyen 3db komplett motorja.
Én szívem szerint birtokolnék pályára épített evót is, minirallyra is és gyorsulásra is.....na ez mind más turbós más strokeres lenne, de mind strokeres.
2 literrel csak utcán krúzolgatnék, az lenne a gyári :-D
Na emiatt mindenki gondol valamit a többiről mások elmondásából, videókból....stb :-)
Quality in Financial Planning
www.qfp.hu
Független pénzügyi tervezés, befektetések külföldi alapokba
Kis kobcentis motorra felesleges nagy turbot rakni,mert elvezhetetlenne valik.
Nekem mar volt 35R-40R-42R-el szerelt 2500 ccm3 autom ......a 35R meg elfogadhato 3500 korul eled es kb 600LE.....a 42-vel 5000 alatt semmit nem csinal,tehat muszaj volt 8000-ig forgatni,hogy legyen hasznos fordulatszam tartomany,ez 2.8-as nyomason tudott kb.850 LE-t![]()
Annyi (majdnem) okosságot olvastam itt, mint 1 év alatt az egész fórumon.
Ugyan itt off, de jó ötleteket szívesen vennék, hogy lehetne a Corollánkon egy picit még faragni. Biztosan sokan tudják, hogy széria (elég forgós) 4AGE motorból van 2,3-as Saab Garett turbóval (nem Aeron-n volt), többet nem tudok a turbóról. Azért lett ez, mert ez volt a satupad alatt, de egész jól működik. Kb 3000 fordulattól (az alatt ugye versenyen nem nagyon van fordulat) a legkissebb gázadásra betölti az 1,2 bárt és akár meddig tartja 34-es szűkítővel (a gázreakció talán jobb is lett szűkítővel). Akkor lenne még jobb, ha picit finomabban indulna el, ami ALS-el nem tudom egyáltalán lehetséges-e. Hiszen pont ezt szeretjük az ALS-ben. És még jobb lenne ha 5000-7400 között még venne egy nagyobb levegőt és rátenne még. Most is gond nélkül leforog, de hosszú egyeneskben ez még jól jöhetne 4.-5.-ben. Egyébként utcán elzárt pótlevegővel teljesen barátságos a teljesítményleadás, nincs semmi turbólyuk sehol. A Kulin Feri programozta, ő szerinte szűkítővel pont fent nem tudunk már erősíteni, alul meg rwd-re nem kell több, hiszen ez nem drift kocsinak készült. Olyasmiben gondolkozunk, hogy sebességjelet veszünk és nagyobb sebességnél növeljük a nyomást, mondjuk 3. fokozattól (kb 100 km/h felett), mert ott már van tapadás. De ettől nem lesz a motor fent erősebb, meg lehet nagyobb nyomást meg sem bírna tartani. Most is egész forgós a motor, sokan azt hiszik 8-9000-en használjuk. Vagy egy kicsit a sürítésre kéne rátenni esetleg akkor fent erősebb lehetne?
Nem akarunk új motort csilliárdokért,én is láttam a 420 le-s 1,6-os hacsit, de ezek rallyra nem használhatók szerintem. Egy jól kezelhető egyenletesebben erősödő teljesítményleadású lenne a tutti. Ha újat csinálnánk akkor is ilyen motort csinálnánk esetleg spéci hajtókarral + kovácsolt dugóval.
Gyuri, az anyag nagy részét úgy ollóztam össze az évek alatt a netről és fordítottam le, a másik része személyes tapasztalatból jött, a kettő összevetéséből összeolózott következtetéseket írtam le nektek. A más által "sajtpapírnak" nevezett lapot kb egy órai munkámmal rajzoltam. Szinte az elejétől kezdve (mégegyszer hangsúlyozom, tisztelet a kivételeknek) kaptam alaptalan kötözködéseket, azért mondom, hogy alaptalan, mert ha az illetők vették volna a fáradságot, hogy legalább azt elolvassák amibe belekötnek, akkor rájöttek volna, hogy semmi értelme annak amit írtak. A téma elkezdésekor meg sem fordult a fejemben, hogy egyesek majd arra fognak gondolni, hogy engem a téma megírásakor majd az fog vezérelni, vagy motiválni, hogy mindezt a magam "ajnározása" végett teszem. Azt meg végképp nem akarom, hogy egy olyan alaknak akikek a fórumos nyilvántartás szerint még autója sincsen, az legyen a legnagyobb szorakozása, hogy popcorn zabálása közben keresse az alkalmat arra, hogy mások időtöltésébe mikor tudjon egy jó nagyot beleszarni. Gyuri, hidd el, ez nem sértődés vagy nem-sértődés kérdése, hanem meggyőződésem, hogy semmi értelme annak, hogy ilyen témákról írjak, mert éppen az ellenkező hatást érem el vele.
Külföldi fórumokat gyakran olvasok, (angliai, USA, német) néha írok is és ott szinte teljesen megszokott, hogy a világ különböző szegmenseiből odatévett emberek egyáltalán nem ismerik egymást, mindenki "arc" nélkül ír, de ettől függetlenül az esetek dontő többségében megadják az emberek egymásnak a tiszteletet, de ha mégsem, akkor a moderátorok csírájában elfojtják az alaptalan kötözködéseket. Hozáteszem ott sem menntek az elején ilyen gördülékenyen a dolgok, de miután -főleg az USA-ban- nem kevés olyan gyilkosság történt ahol az áldozatot a testébe karcolt, vagy vágott fórumos "username"-vel megjelölve találták meg (utalva ezzel, hogy a gyilkosség indítékának köze lehet egy adott internetes fórumhoz), mindenki szép lassan elkezdett megnyugodni, egyre nagyobb tiszteletet tanúsítani tagtársa iránt és persze a moderátorok is összekapták magukat, mert rájöttek, hogy ha rosszul végzik a munkájukat, akkor az akár emberi életbe is kerülhet.
Mégegyszer hangsúlyozom, nem megsértődtem, hanem rájöttem arra, hogy semmi értelme, hogy táptalaját adjam annak, hogy felesleges basztatásokat, kötözködéseket generáljak a jövőben. Szóljon ez a fórum a jó kis szaftos puncikról, meg a legujjabb mobiltelefonokról (mert látom ilyen topikok is vannak) és ha valaki tényleg komolyabban beleakarja ásni magát szakmai kérdésekbe, az tanuljon meg mittudomén milyen nyelven és látogasson el valami ismert külföldi evó-s fórumra.
Mégegyszer kérem, hogy akinek nem inge mindez -mert hálisten azért vannak ilyenek- az ne vegye magára.
Szerintem tisztáztuk,hogy mindenhol vannak hülyék. Tovább lehetne lépni? Télleg sokan olvasták ezt a topikot,jó volna ha igy maradna.
Peace.![]()
Ha akár egy tag ismerne személyesen, nem lenne szerintem semmi gond, de így - bizonyos múltbéli ügyek miatt - van egy alapvető bizalmatlanság. Ha itthon vagy, fussunk össze egy akármire, és tuti helyreáll a "béke"
Viszont az látszik hogy nem trollkodni meg kötözködni jöttél ide, rengeteg hasznos infó van a hozzászólásaidban, és biztos sokan el is gondolkodtak hogy akkor most milyen motor/turbó is kell nekik?
Szóval keep on posting!!!
egyet értek Miklóssal, szerintem is folytatni érdemes a témát, hiszen alapvetően ez a fórum célja.
Sajnos ahhoz hozzá kell szokni, hogy néha jönnek fél értelmes postok, néha jönnek gyűlölködő, vagy csak be fikázó troll arcok.
Én is és minden régi tag volt itt már rendesen céltábla, mert kis hazánkban minél okosabb/sikeresebb vagy annál jobban egyesek szemében ellenszenves leszel. Ezzel nem kell foglalkozni.
Kell egy jó program
Jelenleg 2 olvasó nézi ezt a témát. (0 tag, és 2 vendég)